TOKİ Kayseri Sosyal Konut Arsa Kura Çekimi 2022 İlkevim Arsa Kuraları İsim Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Kayseri Sosyal Konut Arsa Kura Çekimi 2022 İlkevim Arsa Kuraları İsim Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ Kayseri sosyal konut ve arsa kura çekimi ne zaman yapılacak? Kura çekimi canlı yayınlanacak mı? İşte detaylar.

TOKİ Başvuru 30 Ekim 2022 21:24 0
TOKİ Kayseri Sosyal Konut Arsa Kura Çekimi 2022 İlkevim Arsa Kuraları İsim Listeleri Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ Kayseri Kura Çekimi Duyurusu. TOKİ konut arsa ve işyeri Kura Sonuçları İsim Listesi Ne Zaman Açıklanacak?

TOKİ 250 bin sosyal konut ve 1 milyon arsa başvurusunda sona gelindi. Başvuruda sona gelinmesi ile birlikte konut ve arsaya başvuru yapanlar kura çekiminin ne zaman yapılacağını, kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kura çekimi hakkında son bilgilere ve başvuruya ilişkin detaylara yer verdik.

TOKİ'DEN KURA DUYURUSU

TOKİ'den konut kurası hakkında yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Gazilere (Kıbrıs, Kore) konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra İdarenin internet sayfasında açıklanacaktır.

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.

  • • Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.
    • Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
  • • İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda; konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

EV FİYATI NE KADAR?

İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de 3+1'ler en düşük 950 bin lira olacak aylık taksiti 3 bin 562 lira olacak. İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya'da 2+1'ler en düşük 679 bin lira olacak. Diğer iller 2+1 608 bin TL'den başlayan fiytat ve 2280 TL'den başlayan taksitlerle olacak. Diğer iller için 3+1'ler 850 bin liradan başlayan fiyat ve 3187 TL'den başlayan taksitlerle satılacak.

ARSA FİYATI NE KADAR?

MÜSTAKİL ARSA : Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 m2 ile 500 m2 arasında değişen, 1 adet en fazla Brüt 150,00 m2 konut yapmaya müsait arsa. 30 ila 500 metrekarelik müstakil parsel arsanın fiyatı 192 bin 500 TL'den başlıyor. Taksit miktarı ise 1604 TL.

MÜŞTEREK ARSA: Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan arsa. Hisseli parsellerin fiyatı 112 bin 500 TL'den başlıyor. Taksitleri ise 937 TL'den başlayacak. 

KURA SONRASI PEŞİNAT

Kura çekiminden sonra ev ve arsa için peşinat ödemesi olacak. Peşinat ev fiyatının yüzde 10'u kadar olacak.  Kadın erkek TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

KURA ÇEKİMİ DUYURUSU

Kayseri kura çekimi hakkında yapılan açıklamada Kasım ayı itibarıyla kuraların başlayacağına yer verildi. Ancak net bir tarih verilmedi. TOKİ Kayseri kura çekimi başladığında , sonuçları ve isim listesi belli olduğunda haberdar olmak için finans7 uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç