TOKİ ilk Evim Arsa Başvurusunda Gelir Şartı Ne Kadar? İstanbul ve Diğer İller İçin Kaç TL?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ ilk Evim Arsa Başvurusunda Gelir Şartı Ne Kadar? İstanbul ve Diğer İller İçin Kaç TL?

TOKİ arsa başvurusunda gelir şartı ne? Arsa başvurusunda İstanbul ve diğer iller için şart aynı mı farklı mı? Cevaplar yazımızda.

TOKİ Başvuru 10 Ekim 2022 10:07 0
TOKİ ilk Evim Arsa Başvurusunda Gelir Şartı Ne Kadar? İstanbul ve Diğer İller İçin Kaç TL?

TOKİ ilk evim arsa gelir şartı nedir? İstanbul ve diğer iller için kaç TL?

TOKİ ilk evim arsa başvurusu bugün başlıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca e devlet ve bankalar aracılığıyla alınacak arsa başvurusu için geri sayımda sona gelinirken arsaya başvuru yapacak vatandaşlar, arsa başvurusunda gelir şartının ne olduğunu araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda arsa başvurusunda aranan gelir şartına değindik.

BİR ŞART DEĞİŞTİ

TOKİ İlk Evim Arsa başvurusunda, daha önce konuta başvuru yapanların arsaya başvuru yapamayacağı bildirilmişti. Ancak dün yapılan açıklamada bu şartın değiştiği, konuta başvuru yapanların arsaya da başvuru yapabileceği bildirildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Arsa başvuru şartları şu şekilde:

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.

• İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.

GELİR ŞARTI NE?

TOKİ'den yapılan açıklamada arsa başvuru yapacaklarda aranan gelir şartı için "• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması." denildi. Bu açıklamada İstanbul, Anadolu illeri ayrımı yapılmadığı görülüyor. Yani geliri 16 bin liranın altında olan herkes arsaya başvuru yapabilecek.

Kadın erkek TOKİ'ye başvuru yapan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç