TOKİ İlk Evim Arsa Ardahan Artvin Başvuru 2022 e Devlet Şartları, Kaç Arsa Satılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ İlk Evim Arsa Ardahan Artvin Başvuru 2022 e Devlet Şartları, Kaç Arsa Satılacak?

TOKİ Konut arsası hakkında son dakika açıklaması: Ardahan Artvin ilk evim arsa başvuru detayları yazımızda.

TOKİ Başvuru 10 Ekim 2022 14:05 0
TOKİ İlk Evim Arsa Ardahan Artvin Başvuru 2022 e Devlet Şartları, Kaç Arsa Satılacak?

TOKİ Ardahan Artvin arsa başvurusu: Kaç arsa yapılacak? İşte ilk evim konut başvuru şartları ve başvuru ekranı.

TOKİ 1 milyon konut arsası satacak. Konut arsası başvurusu için geri sayımda sona gelinirken Ardahan Artvin 'de yaşayan vatandaşlar, nerelere konut arsası yapılacağını, arsanın ne kadar olduğunu , arsa başvurularının nasıl yapılacağını, başvuru şartlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki TOKİ İlk Evim arsa başvuru şartları nedir? İlk evim arsa başvuru gelir şartı nedir? Kimler başvuru yapabilir? Konuta başvuru yapan arsaya başvuru yapabilir mi? İşie bu soruların cevapları.

İKİ TÜR ARSA VAR

MÜSTAKİL ARSA : Yüzölçümü planlama durumuna göre yaklaşık 350 m2 ile 500 m2 arasında değişen, 1 adet en fazla Brüt 150,00 m2 konut yapmaya müsait arsa.

MÜŞTEREK ARSA: Yüzölçümü değişiklik gösteren, plan yapılaşma koşullarına göre toplu yapı yapmaya müsait, birden fazla hissedarı olan arsa.

GELİR ŞARTI

TOKİ ilk evim arsa başvurusuna baktığımızda gelir şartının 16 bin lira olduğu görüldü. Gelir şartında il ayrımı yok. İstanbul Ankara dahil tüm illerde 16 bin TL gelir şatı var. 

DİĞER ŞARTLAR

TOKİ ilk evim arsa başvuru şartları şu şekilde:

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)

• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.

• İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.

   (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli  iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

İLK EVİM PROJESİ kapsamında konut başvurusunda bulunan kişiler İLK EVİM ARSA projesine  de başvuruda bulunabilirler. Ancak hem İLK EVİM PROJESİ hem de İLK EVİM ARSA projesi Noter kurası sonucunda  asil olmaya hak kazanmaları halinde;  bu hak sahipleri İLK EVİM PROJESİ ile İLK EVİM ARSA projesinden sadece birini seçmek zorunda olup seçmedikleri hak sahipliğinden vazgeçmiş sayılırlar.

ARSAYI ALAN EV YAPMAK ZORUNDA MI?

Arsayı alan bir kişi evi yapmak zorunda. Arsanın alt yapısı tamamlanmışsa arsa tahsis tarihinden sonra en geç 1 yıl içinde evin inşaatına başlaması ve en geç 2 sene içinde tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesinin bitmesi gerekmektedir. Ev inşaasına başlamayan kişinin arsası alınır ve ödediği parasının yüzde 10'u kesilerek geri verilir. 

ARSA BAŞVURU

TOKİ ilk evim arsa başvurusu internet üzerinden e devlet kapısından ve kamu bankalarından alınacak. Kadın erkek TOKİ arsasına başvuru yapan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Ardahan Artvin 'DE KAÇ ARSA YAPILACAK?

TOKİ Ardahan Artvin 'de kaç arsa satışı olacağı 

belli oldu. Liste için TIKLAYIN

Sizce yeterli mi? Arttırılmalı mı?

BAŞVURU

E-Devlet üzerinden gerçekleşecek başvurularda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacaktır.
T.C. Kimlik Numarası'nın son hanesi;

• 0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı,
• 2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba,
• 4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe,
• 6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma,
• 8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi,
• 16 Ekim 2022 Pazar gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Kura çekiminden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç