TOKi evleri nasıl oldu da yıkılmadı? Bakan Kurum cevapladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKi evleri nasıl oldu da yıkılmadı? Bakan Kurum cevapladı

Son dakika haberi: Çevre Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ binalarının nasıl depreme dayandığını duyurdu.

TOKİ Başvuru 19 Şubat 2023 13:42 0
TOKi evleri nasıl oldu da yıkılmadı? Bakan Kurum cevapladı

Bakan Kurum açıkladı: TOKİ binaları ne oldu da yıkılmadı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ binalarının neden depreme dayandığını, nasıl ayakta kaldığını bildirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Kurum, doğru zemin ve doğru teknikle yapıldığını söyledi.

Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremden sonra yaralarını sarıyor. 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken yıkılan evleirn büyük çoğunluğu eski evler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Son afette yıkılan tüm binaların yüzde 98'inin 1999 yılı öncesi inşa edilenler olması bize bina standardı ve denetimi konusunda katettiğimiz ilerlemeyi göstermekle birlikte işi daha sıkı tutmamız gerektiğini de hatırlatıyor. Bu çerçevede bilimsel veriler ışığında bölgede yeni inşa edilecek konutlar ve şehirlerle ilgili hazırlıklara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'miz tarafından başlanmıştır. Kaybedecek tek bir dakikamız bile olmadığının bilinciyle, hasar tespiti biten her yerde derhal inşaat çalışmalarına geçeceğiz. Mevcut duruma göre mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM, TOKİ EVLERİNİN NASIL AYAKTA KALDIĞINI SÖYLEDİ

TOKİ evlerinde hasar olmaması konusunda değerlendirmede bulunan Bakan Kurum, “Doğru zemin, doğru teknikle… İstişareler sonucu belirlediğimiz yeni yerleşim yerlerimizde de doğru zemini bulmak için mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmalarımız hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç