TOKİ ev fiyatlarına indirim ve taksitlerin sabitlenmesi mümkün mü: TOKİ yetkilileri açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ ev fiyatlarına indirim ve taksitlerin sabitlenmesi mümkün mü: TOKİ yetkilileri açıkladı

Son dakika haberi: TOKİ taksitlerinin sabitlenmesi ve indirim gelmesi sorusuna TOKİ'den cevap geldi. İşte gelen cevap.

TOKİ Başvuru 4 Şubat 2024 1
TOKİ ev fiyatlarına indirim ve taksitlerin sabitlenmesi mümkün mü: TOKİ yetkilileri açıkladı

TOKİ Taksitleri sabitlenecek mi? Son dakika açıklaması geldi.

TOKİ konutları hakkında vatandaşlardan gelen talepler değerlendirildi. Toplantıya katılan Murat Kurum, mağduriyetlerin çözüleceğini söyledi. Düzenlenen toplantıda açıklama yapan Murat Kurum, “Sizlerin sorunlarınızı, taleplerinizi, isteklerinizi dinlemek, çözüm bulmak üzere buradayım" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara tek tek söz hakkı veren Murat Kurum, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Bu kapsamda gelen soru indirim ve taksit sabitlenmesi konusu oldu. Vatandaşlar, TOKİ konutlarının fiyatlarına indirim gelmesi ve her 6 ayda bir gelen memur maaş zammına orantılı zammın kaldırılmasını talep ederken TOKİ yetkilileri, sabit taksit meselesinin TOKİ değil bankalarda olduğunu söyledi. MEvzuatın bu konuda TOKİ'ye bir yetki vermediğini söyleyen TOKİ yetkilileri, sabit taksit konusunun bankalar tarafında çözülebileceğini söyledi.

TOKİ mağdurlarından toplantıya katılan bir vatandaş, şunları söyledi:

"2020 seçimleri öncesindeydi, o zaman bakan düzeyinde Pendik Taşlıbayır'a gelmişti Bakan Kurum, kentsel dönüşüm için orada bulunuyordu. Tabii biz de TOKİ mağdurları olduğumuz için kendisini orada yakalama fırsatımız oldu. Kendisine derdimizi anca orada anlatabilecektik. Ben kameraya çekiyordum çünkü arkadaşlar adına grup yöneticisi olarak gittiğim için derdimizi o şekilde anlatabilirdik.

Bakan bey diğer arkadaşla konuşurken benim çektiğimi fark etti ve hareketi bu oldu. 'Gerek yok, ben burada zaten söyleyeceğim' dedi. O mevzu kapandı. Sağ olsun başkanımız geldi, benimle konuştu. 'Gerek yok' dedi, güzel bir hatıra oldu başkanımızla. Barıştık, anlaştık, bir sıkıntı yok ondan dolayı. Derdimizi anlatma fırsatımız oldu, sağ olsun geldi, bizi dinlediği için gerçekten teşekkür ederiz. Yaklaşımı bize karşı ılımlıydı, iki taraf için de ortak noktada buluşmak istedi" Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Abi niye minnettar bi şekilde konuşuyo oylarımızla başa geçmiş yetkilendirilmiş Türkiye cumhuriyeti başkanının görevlendirmesiyle o makama geçmiş amaç ne halka hizmet mağduriyetleri gidermek zaten o onu yapmak zorunda minnet duymanıza gerek yok şunun bilincine varın devlet bize hizmet getirsin diye vergi veriyoruz devlet toplumsal yaşamın güvenliğini sağlasın diye. VErgi veriyoruz devlet bize ulaşım ve sağlık hizmeti versin diye vergi veriyoruz sorunlarımızı çözsün diye sorun yaratsın diye değil minnet beslemeyin abi herkes işini yapacak