TOKİ E Devlet Sosyal Konut Son Başvuru Tarihi Değişti: TOKİ Başvurusu Ne Zaman Son? Kaç Kişi Başvurdu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ E Devlet Sosyal Konut Son Başvuru Tarihi Değişti: TOKİ Başvurusu Ne Zaman Son? Kaç Kişi Başvurdu?

TOKİ sosyal konut başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi ve e Devlet başvuru tarihinin değiştiğine yer verildi.

TOKİ Başvuru 24 Eylül 2022 10:08 3
TOKİ E Devlet Sosyal Konut Son Başvuru Tarihi Değişti: TOKİ Başvurusu Ne Zaman Son? Kaç Kişi Başvurdu?

TOKİ başvurusu ne zaman son? Kaç Kişi başvurdu?

TOKİ sosyal konut başvurusu devam ediyor. Başvuru devam ederken vatandaşların en merak ettiği konu , başvuruların ne zaman sona ereceği konusu oldu.Biz de finans7.com olarak bu yazımızda TOKİ sosyal konut başvurusu hakkında detaylı bilgilere yer verdik.

14 EYLÜL'DE BAŞLADI

TOKİ sosyal konut başvurusu 14 Eylül tarihinde başladı. Başvurular iki kanal üzerinden yapılıyor. Bunlardan ilki e devlet , ikincisi ise banka. e Devlet üzerinden başvurunuzu yaptıktan sonra 500 TL olan başvuru bedelini size gelecek İBAN'a yatırmanız gerekecek. Bu şekilde başvurunun yanı sıra Ziraat Bankası ya da Halkbank üzerinden de başvurunuzu yapabileceksiniz. 

E DEVLET BAŞVURU TARİHİ DEĞİŞTİ

TOKİ resmi sayfasından daha önce yapılan açıklamada e devlet başvurusunun 30 Ekim tarihinde sona ereceğine yer verildi. Yapılan yeni açıklamada başvuru tarihi değişikliği yapıldığı, e devlet başvurusunun 28 Ekim 2022 tarihinde sona ereceğine yer verildi. Bankalar aracılığıyla yapılacak başvuru için son tarih ise 31 Ekim 2022. Konu ile ilgili yeni açıklamada, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için; T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve E-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular 14.09.2022 – 31.10.2022 tarihleri arasında kabul edilecektir. E-Devlet Başvuruları 28.10.2022 tarihinde sona erecektir." denildi.

KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

TOKİ sosyal konut başvuru sayısı hakkında son açıklama 19 Eylül'de geldi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada, "Milletimizin İlk Evim İlk İş Yerim projemize inancı tam. Projemize başvuranların sayısı 3.5 milyona yaklaştı. Saat 09.00 itibarıyla başvuru sayısı tam olarak 3 milyon 466 bin 250. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu güveni boşa çıkarmayacağız." dedi.

Tahminlere göre başvuru sayısının 4 milyonu geçtiği , kısa sürede 5 milyonu bulacağı bekleniyor.

SONUÇLAR, KURA NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut başvuru sonuçları e devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. e Devlet arama kısmında TOKİ yazıp ilk sonuca tıklayarak başvuru sorgulama ekranına gidebilirsiniz. Kura çekiminin ise Aralık ayında yapılması bekleniyor. 

İl İl kura çekiminden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biran önce kura’ya başlanmalı başvuru yapan herkes merak içinde biran önce kuraya geçilsin başvuru süresi çok uzun, kurayı bekliyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
zaten böyle idi. ne değişti. bankadan 31.ekim son. e.devletten 28 ekim. bu hep aynı idi.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kura hemen olursa iyi olur