Toki deprem konutları kiraya veriliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Toki deprem konutları kiraya veriliyor

Depremde kendisine çıkan konuta geçmek yerine o konutu kiraya veren vatandaşlar ortaya çıktı.

TOKİ Başvuru 4 Haz 2024 0
Toki deprem konutları kiraya veriliyor

Deprem evini alan vatandaş, TOKİ evini kiraya verdi.

Deprem felaketi sonrası bölgede TOKİ binaları yükselmeye devam ediyor. 6 Şubat'taki depremde 11 ilimiz etkilenirken şimdiye kadar bölgede 75 bin konut tamamlandı. Her ay yapılacak yeni teslimlerle birlikte toplam konut sayısı 200 bini geçecek ve 200 bin aile evine kavuşacak.

Devlet ve millet tüm imkanları ile bölgede konutları yaparken bazı fırsatçıların da boş durmadığı görüldü.

Gelen son dakika bilgilerine göre bazı depremzedelerin TOKİ konutlarını yükske fiyattan kiraya verdiği öğrenildi.

8 ile 12 bin lira kiraya ilan sayfalarında yayınlanan açıklamalara baktığımızda Hatay’ın Payas, Gaziantep Nurdağı ve İslahiye, Malatya Yeşilyurt, Adıyaman Merkez ve Diyarbakır Bağlar ilçelerinde birçok konutun kiraya verileceği görüldü.

Türkiye Gazetesi'ne konuşan bölgedeki emlakçılar, "Deprem sonrası insanları ekonomik durumlar ciddi şekilde bozuldu. TOKİ’nin konutlarına girebilecek kişi sayısı oldukça azdı. Girenler de evlerini teslim aldıktan hemen sonra kiraya vermeye başladı. Çünkü deprem bölgesinde kiralık konutlara ciddi talep var. Bu da ev çıkanlara bir fırsat doğurdu. Örneğin Gaziantep Nurdağı’nda 12 bin liraya evini kiraya veren bir depremzede, merkezde 5-6 bin liraya daha eski bir binada oturuyor" dedi.

NASIL OLUYOR?

Depremde evini kaybeden vatandaşlara devlet TOKİ konutu yapıyor. Ancak kalacak başka yeri olan vatandaşlar, devletin teslim ettiği bu evlere geçmemek, hakkından vazgeçip hala konteynerde yaşayan ihtiyaç sahibi başka vatandaşın geçmesi yerine bu evleri alıp kiraya veriyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç