TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir Ne Demek? 2. Kez TOKİ Başvurusu Yapılabilir Mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir Ne Demek? 2. Kez TOKİ Başvurusu Yapılabilir Mi?

e-Devlet ekranında gözüken TOKİ başvurunuz reddedilmiştir mesajı ne anlama geliyor? İptal edilen TOKİ başvurusuna yeniden başvuru yapılabilir mi?

TOKİ Başvuru 17 Eylül 2022 15:21 0
TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir Ne Demek? 2. Kez TOKİ Başvurusu Yapılabilir Mi?

81 ilde sosyal konut projesine başvurular e-devlet ve bankalar aracılığı ile alınmaya başladı. Başvuru sürecinin başlaması ile birlikte vatandaşlar başvurular ile ilgili bazı soruların cevabına yanıt arıyor. Bunlardan bir taneside, "TOKİ sosyal konut başvurum reddedildi tekrar başvurabilir miyim?" İşte o sorunun cevabı haberimizde...

TOKİ sosyal konut projesine başvurular hız kesmeden devam ediyor. Başvuruların başlamasının ardından 2 milyondan fazla kişi başvuruda bulundu. Fakat bazı vatandaşların başvuruların ardından gelen mesajlar ardından neye uğradığını şaşırdı.Gelen mesaj da sosyal konut başvurusunun reddedildiğini görenler yeniden başvuru yapıp yapamaycağını merak etmeye başladı.

Başvuru yapıp başvurusu iptal edilen vatandaşlara gelen mesah şu şekilde;

"Size ayrılan süre sonunda TOKİ sosyal konut başvuru bedelini yatırmadığınız için başvurunuz reddedilmiştir"

Peki iptal edilen başvurunun ardından yeniden başvuru yapılabilir mi? Başvurular neden iptal edildi. İşte merak edilen soruların detayları finans7.com'da...

TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir Ne Demek?

TOKİ başvurusu yapıp Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla para yatıran vatandaşlar sisteme girdiklerinde TOKİ Başvurunuz Reddedilmiştir yazısıyla karşılaştı. Ev sahibi olmak isteyen adayların endişeye girmesine neden olan bu mesaj herkesin dikkatini çekti. Sadece ev değil arsa ve iş yeri almak isteyen kişiler de endişeye kapıldı. E-devlet vasıtasıyla çıkan bu mesaj TOKİ Başvuru şartlarını karşılamayan kişilere yansıtılan bir mesajdır. Şayet siz şartları karşıladığınızı düşünüyor fakat yine aynı mesaj ile karşılaşıyorsanız TOKİ ile iletişime geçerek sorundan bahsetmeniz gerekir.

TOKİ Başvurum Neden Reddedildi?

TOKİ başvurusu yapabilmek için sizlere sunulan şartları eksiksiz karşılamanız gerekiyor. Başvuru şartlarını karşılamayan adayların başvuruları kabul edilmeyeceğini bilmeniz gerekiyor.

TOKİ Başvurunuz Değerlendiriliyor Ne Demek?

TOKİ başvurusu yaptıktan ve banka vasıtasıyla ödemeyi gerçekleştirdikten hemen sonra e-devlet sistemine girdiğinizde TOKİ Başvurunuz Değerlendiriliyor yazısıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Eğer bu mesajı gördüyseniz TOKİ başvurunuz kabul edildiği anlamına gelir. Aynı ekranda hem başvurunuz değerlendiriliyor hem de başvurunuz reddedilmiştir mesajını görürseniz yine TOKİ ile iletişime geçmenizde fayda var.

TOKİ Başvurusu Yeniden Yapılabilir Mi?

Bu konu ile ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.TOKİ tarafından resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç