TOKİ Arsaya Prefabrik ve Konteyner Ev Yapılabilecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Arsaya Prefabrik ve Konteyner Ev Yapılabilecek mi?

TOKİ 1 milyon arsa ile ilgili en merak edilen konu: Arsaya prefabrik ev yapılabilecek mi? İşte son dakika bilgileri.

Emlak 19 Ekim 2022 15:31 0
TOKİ Arsaya Prefabrik ve Konteyner Ev Yapılabilecek mi?

TOKİ 1 milyon arsada vatandaşlar prefabrik, konteyner ev yapabilecek mi?

TOKİ 1 milyon konut arsası başvuruları devam ediyor. Konut arsası başvuruları devam ederken en merak edilen konuların başında , arsaya evin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Merak edilen diğer konu ise evin prefabrik olarak yapılabileceği merak ediliyor.

EV NASIL YAPILACAK?

Yapılacak arsa ile ilgili TOKİ duyurusu şu şekilde:

"a)  Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

b) İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek (müstakil arsa tahsisi yapılamayacak) taşınmazlar taliplilerce bankaya müracaat edildiğinde bu taşınmazlar için diğer başvuru sahipleri ile müşterek müracaat etmiş sayılır. Kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır.
Tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder.
Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.

İlk Evim Arsa Projesi kapsamında yapılan tüm işlemler her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır."

MURAT KURUM'DAN AÇIKLAMA: DESTEK VERİLECEK

Bakan Murat Kurum yaptığı açıklamada ev yapacaklara destek verileceğini söyledi ve "Arsalar teslim edildikten sonra vatandaşımızın 2 yıl içinde inşaatını tamamlamasını öngörüyoruz. Süreçte aksaklıklar yaşanması durumunda vatandaşımıza kolaylık sağlayacağız. Yapım desteği istenmesi halinde TOKİ’miz onlara gerekli desteği sağlayacak. Biz müteahhit ile vatandaşımız arasında bir köprü görevi göreceğiz. TOKİ çoğunlukla birlikte hareket edecek, çoğunluğun yapım desteği istemesi halinde devreye girilecek" dedi.

TOKİ arandığında ise eğer uygunsa yapılabilir cevabı verildiği öğrenildi. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Konut ve arsaya başvuran kadın erkeklerle bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç