TOKİ Arsa Başvurusunda Sevindiren Değişiklik Yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Arsa Başvurusunda Sevindiren Değişiklik Yapıldı

TOKİ arsa başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada başvuruda sevindiren bir değişikliğin yapıldığına yer verildi.

TOKİ Başvuru 24 Eylül 2022 09:38 3
TOKİ Arsa Başvurusunda Sevindiren Değişiklik Yapıldı

TOKİ Arsa Başvurusunda Değişiklik.

TOKİ'den ev yapmak için arsa satın almak isteyen vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi. TOKİ resmi sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında arsa başvurusunda bir düzenleme yapıldığı ve başvuru bedelinin düşürüldüğüne yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada TOKİ tarafından verilecek arsaların altyapılarının tamamlandığı ve bu arsaların, ev yapmak isteyenlere satılacağını söyledi. Erdoğan açıklamasında,  "Bu kampanyanın vatandaşımızı çok çok olumlu istikamette etkileyeceğine inanıyoruz. Burada sadece konut değil, aynı şekilde arsa projemiz var. 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içeriyor. İcabında vatandaş, ‘Ben kendim yapacağım’ diyorsa onlara da ‘Buyur kardeşim, 100 bin arsa var, kendin de yapabilirsin’ diyoruz. "  demişti.

ARSALAR İKİ GRUP OLACAK: İŞTE FİYATLARI

Arsalar iki grup olacak. İlk grupta 350 ile 500 metrekare müstakil parsel arsa satışı olacak. Bu arsaların fiyatları 192 bin 500 lira olacak ve yüzde 25 peşinat sonrası 10 yılda 1604 TL aylık ödemesi olacak.

Diğer gruptakiler ise 112 bin 500 liraya satılacak. 10 yıl vadeli yüzde 25 peşinat olacak bu arsalar 937 lira taksitle alınacak.

ARSALAR HANGİ İLLERDE SATIŞA SUNULACAK?

TOKİ arsaları 49 ilde satışa sunacak. Arsaların satışa sunulacağı iller şu şekilde:

Adana,
Afyonkarahisar,
Aksaray,
Ankara,
Antalya,
Aydın,
Balıkesir,
Bilecik,
Bitlis,
Bursa,
Çanakkale,
Denizli,
Diyarbakır,
Edirne,
Elazığ,
Eskişehir,
Gaziantep,
İstanbul,
İzmir,
Karaman,
Kayseri,
Kırıkkale,
Kırşehir,
Kocaeli,
Konya,
Malatya,
Manisa,
Mardin,
Mersin,
Muğla,
Nevşehir,
Osmaniye,
Sakarya,
Samsun,
Şanlıurfa,
Tekirdağ,
Tokat,
Uşak,
Van
Zonguldak.

BAŞVURU BEDELİ 500 LİRAYA DÜŞÜRÜLDÜ

Daha önce yapılan açıklamada başvuru bedelinin 2 bin lira olduğu bildirilmişti. Ancak yeni başvuru bedeli 500 lira olarak açıklandı. Başvuru şartları şu şekilde olacak:

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.
  Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

• 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

BAŞVURU

Başvurular 10 Ekim ile 7 Kasım 2022 tarihleri arasında alınacak. Başvurular internet üzerinden başladığında finans7.com olarak takipçilerimize haber vereceğiz. Başvuru ekranı açılınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adıyaman yine sahipsiz kaldı bu gidişle Adıyaman başka ile bağlanacak biz niye her zaman ikinci sınıf vatadaş olarak göruyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Amasya'da hiç arsa yeri kalmamışmı acaba dağ taş boş bir sürü yer varken neden amasya bu listede yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Slm niye Batman yok hani türkiyenin heryeriidi