TOKİ Arsa Başvuru Durumu Sorgulama Ekranı Açıldı: İlkevim Arsa Kura Tarihleri Ne Zaman Çekilecek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ Arsa Başvuru Durumu Sorgulama Ekranı Açıldı: İlkevim Arsa Kura Tarihleri Ne Zaman Çekilecek?

TOKİ konut arsası başvuru durumu sorgulama ekranı açıldı. Peki kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte son dakika bilgileri.

TOKİ Başvuru 16 Kasım 2022 16:30 0
TOKİ Arsa Başvuru Durumu Sorgulama Ekranı Açıldı: İlkevim Arsa Kura Tarihleri Ne Zaman Çekilecek?

TOKİ ilkevim arsa başvuru durumu sorgulama ekranı açıldı: Kuralar ne zaman?

TOKİ arsa başvurusu sona erdi. Başvurulaırn sona ermesindne sonra en çok araştırılan konuların başında başvuru durumunun nasıl sorgulanacağı, başvurunun ne aşamada olduğu ve arsa kuralarının ne zaman çekileceği konuları oldu. Peki arsa başvuru durumu nasıl sorgulanır? Başvuru sonuçları , kura çekimi ne zaman olacak? Müşterek ve müstakil arsaya evler nasıl yapılacak? İşte detaylar.

2 TÜR ARSA VAR

Arsa başvurusunda vatandaşlar, iki tür arsadan birine başvuru yaptı. Müstakil arsaya başvuru yapanlar, arsanın kendilerine çıkması durumunda arsaya müstakil ev yapabilecek. Müşterek arsaya başvuru yapanlar ise , diğer ortakları ile birlikte arsay müteahhite verebilecek ya da birleşerek TOKİ'ye gidip evi TOKİ'ye yaptırabilecek.

SORULAMA EKRANI AÇILDI

Son 2 gündür e Devlet kapısı üzerinde arsa sorgulama ekranı kapalıydı. Ancak bu ekran bugün açıldı ve arsaya başvuru yapan vatandaşlar, arsa başvuru durumunu e devlet kapısı üzerinden sorgulayabiliyor. E devlet kapısı üzerinden sorgulama yapmak için aşağıdaki yolu izlemeniz gerekiyor:

Öncelikle turkiye.gov.tr internet adresine gitmeniz ya da e devlet mobil uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra aşağıdaki ekranda görüldüğü gibi Arsa yazarak çıkan sonuca tıklayıp sonuç sorgulama ekranına gidebilirsiniz.

Burada ilk sonuç olan Arsa Başvurusu ekranına tıkladığınızda e devlet şifresi ile giriş yaparak başvuru durumunuzu görebileceksiniz. Başvuru genellikle şu şekilde oluyor:

Başvuru Numarası....
T.C. Kimlik Numarası
.....
Adı Soyadı
...
Doğum Tarihi
...
Cep Telefonu Numarası
...
E-Posta Adresi
....
Yerleşim Yeri Adresi
...
Proje Adı
...
Proje İli / İlçesi / Beldesi
...
Proje Bankası
...
Başvuru Bedeli (TL)
500
Başvuru Zamanı
...
Başvuru Kanalı
e-Devlet
Başvuru Durumu
Tahsil Edildi
Durum Açıklaması
2... numaralı banka başvuru numaranız ile başvuru bedeliniz tahsil edildi. Sürec devam ediyor.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR NE DEMEK?

Süreç devam ediyor demek, başvurunuz alındı ve değerlendirem aşamasında demek. Başvuru şartlarını taşıdığınızın tespit edilmesi ile başvuru durumu tamamlanacak ve kuraya katılabileceksiniz. Ciddi sayıda başvuru olduğu için değerlendirme süreci uzun sürüyor. Bu nedenle bu ekranı sık sık kontrol etmenizde fayda var.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Sosyal konutta kura çekimi , başvuru bittikten sonraki hafta başladı. Arsada ise henüz kura tarihi açıklanmadı. Ancak arsa başvurularının da önümüzdeki haftadan itibaren başlaması bekleniyor. Çünkü konuta başvuru yapan arsaya da başvuru yaptı ve iki kurada çıkan sadece birini seçebilecek. Bu nedenle hem arsa hem konut kuraları aynı anda sona erdirilecek. Kura tarihlerinin önümüzdeki haftadan itibaren yayımlanması ve TOKİ resmi sayfası üzerinden canlı yayınla konut arsası kuralarının çekilmesi bekleniyor. Kura tarihleri belli olduğunda , kura çekimi canlı yayını başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç