TOKi 250 Bin Sosyal Konutta Peşinatın Kaldırılması İçin Harekete Geçildi: İşte Yeni Formül
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKi 250 Bin Sosyal Konutta Peşinatın Kaldırılması İçin Harekete Geçildi: İşte Yeni Formül

TOKİ 250 bin sosyal konutta önemli bir adım geldi. Meclise sunulan kanun teklifinde peşinatın kaldırılması istendi.

TOKİ Başvuru 18 Ekim 2022 22:45 10
TOKi 250 Bin Sosyal Konutta Peşinatın Kaldırılması İçin Harekete Geçildi: İşte Yeni Formül

TOKİ konutta peşinatın kaldırılması için harekete geçildi.

3 Grup Başkanvekili tarafından önemli bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kapsamlı kanun teklifinde , TOKİ 250 bin sosyal konutta peşinatın kaldırılması, sadece isteyenlerin peşinat ödemesi yapması istendi.

TOKİ'DE PEŞİNAT NEDENİYLE BİRÇOK KİŞİ BAŞVURAMIYOR

Dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatılan 250 bin sosyal konut projesinde vatandaşların en çok kafasına takılan konut peşinat konusu oldu. 60 bin ile 90 bin civarında olan peşinatları nasıl ödeyeceklerini düşünen vatandaşlar, peşinatların akabinde taksitlerin başlaması ile de zor duruma girecek. Buna ek olarak eve henüz geçmeden taksit ödemelerinin başlaması da vatandaşları kara kara düşündürüyor.

MECLİS HAREKETE GEÇTİ

TBMM'den gelen son dakika bilgisine göre 3 isim harekete geçti ve bir kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, 14 Eylül ' 31 Ekim tarihleri arasında başvuru alınan sosyal konut projelerinin tesliminde peşinat talep edilmemesi, bedelin 360 aya kadar taksitlendirilmesi, başlangıçta ilan edilen konut bedeline ek olarak hiçbir isim altında ek ödeme talep edilmemesi, taksit ödemelerine en erken konut tesliminden itibaren dördüncü ayda başlanması ve projenin yüklenici firmalarına hazine garantisi verilmesi amaçlanmaktadır."

2 ŞEY GETİRİYOR

Bu kanun teklifi ile gelen en önemli durum hazine garantisi. Diğeri ise peşinat vermek istemeyenlerin, durumu olmayanların borçlarının 360 aya bölünmesi ve bu şekilde geri ödemelerin yapılması. Sizce peşinatsız 360 ay vade ile taksit ödemesi olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KANUN TEKLİFİNİN METNİ

CHP'li 3 Grup Başkanvekili Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç'un imzası ile sunulan kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi komisyona geldi. Önümüzdeki günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda teklif görüşülecek. İşleme alınması durumunda oylama olacak ve kabul edilip edilmeyeceği oylama sonucu belli olacak.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak, merak ettiğiniz soruları sorumak için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

TOKİ KURA ÇEKİMİ BELLİ OLDU

TOKİ kura çekimi Kasım ayı itibarıyla başlayacak. Kura çekimi başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
evet çok güzel teklif bu proje gerçek dargelirlileri düşünerek yapılıyorsa aynen böyle olmalı tabii kabul ederlerse
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mükemmel bir fikir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Harika olur ve olması gerekende bu ve faizlerinde aşağıya çekilmesi gerekir.sosyal devlet böyle olmalıdır bencede
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yerinde bir karar fiyatlarında sabit kalması lazımki dar gelirli emekliler ve diğerlerinin gücü yetsin,faiz,le baş etmek akıl işi değil bu konudada duyarlılık bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sadece fiyatların sabit kalmasını istiyoruz faize karisiyim diyor cumhur başkanımız neden faiz veriyoruz ozamn