TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Başvuruları Sona Eriyor! İşte Kura Çekim Tarihi...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Başvuruları Sona Eriyor! İşte Kura Çekim Tarihi...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular 31 Ekim tarihi ile sona erecek

TOKİ Başvuru 22 Ekim 2022 10:07 1
TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Başvuruları Sona Eriyor! İşte Kura Çekim Tarihi...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvurular 31 Ekim tarihi ile sona erecek. Peki, TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak, ödemeler ne zaman başlayacak? TOKİ kura çekimi ile ilgili ayrıntılar haberimizde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından satışa sunulan 250 bin sosyal konut projesi ile konut sahibi olmak isteyen kişiler 20 yıla varan vadelerle ev sahibi olacak.  

TOKİ 250 BİN KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül Salı günü yaptığı açıklamada, "Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim ayı sonuna dek sürecek projelerin ilk temelini yılbaşında atıyoruz. Depreme dayanıklı şekilde inşa edeceğimiz bu projeler aynı şekilde ülkemizin her yerinde devam edecek." şeklinde açıklamıştı.

Bu açıklamaya göre TOKİ başvuruları 14 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında alınacak. e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim’de sona erecek. Başvurular T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T. Halk Bankası A.Ş.'nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile devam ediyor.

TOKİ SOSYAL KONUT ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında 2+1, 3+1 konutların fiyatları belli oldu. Buna göre, 2+1 konutlar 608 bin TL üzerinden, 3+1 konutlar ise 850 bin TL üzerinden satışa çıkarılacak. 

Aylık taksitler ise 2+1 daireler için 2 bin 280 TL olarak, 3+1 dairelerin aylık taksiti ise 3 bin 187 TL olarak belirlenmişti.

Peşinat oranını fazla ödeme imkanı bulunmakta olup, tamamen de kapatılabilir. Vadede kısaltma imkânı bulunmuyor.

TOKİ TAKSİTLERİ SABİT Mİ?

Hak sahiplerine konutlar;

%10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacak. İlk dönemsel artış sözleşme tarihine göre İdarece belirlenecek.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TOKİ kura çekimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kura çekiminin 31 Ekim'den sonraki ilk haftada başlayacağını açıklamıştı. 

TOKİ kura sonuçları, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut'un açıklamasına göre 31 Ekim'den sonraki ilk hafta başlayacak.

Kura çekimi başladığında il il haberdar olmak için finans7.com uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
indirdiğim ulgulama var ama haberin devamını göremiyorum