TOKİ 2+1 ve 3+1 Konutta Erken Ödeme İle Yüzde 25 İndirim Hesaplama! Kampanya Detayları...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 2+1 ve 3+1 Konutta Erken Ödeme İle Yüzde 25 İndirim Hesaplama! Kampanya Detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan TOKİ erken peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyası detayları vatandaşlar tarafındn yakından araştırılmaya başlandı.İşte kampanyanın detayları..

TOKİ Başvuru 23 Eylül 2022 16:29 2
TOKİ 2+1 ve 3+1 Konutta Erken Ödeme İle Yüzde 25 İndirim Hesaplama! Kampanya Detayları...

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yeni detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan TOKİ erken peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyası detayları vatandaşlar tarafındn yakından araştırılmaya başlandı.İşte kampanyanın detayları..

TOKİ sosyal konut projelerine başvuru yapan vatandaşlar taksitli ödemelerini erken kapatmaları durumunda nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalacak merak etmeye başladı. Bizde bu haberimizde siz değerli okurlarımıza erken peşin ödeme yüzde 25 indirimi nasıl hesaplanacak?,kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar ne kadar indirim alacak ve son geçerlilik tarihi ve şartlar neler olacak? gibi soruların ayrıntılarına yer verdik.

YÜZDE 25 PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİ KAMPANYASI

TOKİ pe şin ödeme indirim kampanyası için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. İşte o açıklamalar..

“TOKİ’den ev alan vatandaşlarımıza da bir müjde vermek istiyorum. TOKİ’den ev veya işyeri alıp da geri ödemesi devam eden vatandaşlarımız için yüzde 25 peşin ödeme indirimi kampanyası başlatıyoruz. Borcun tamamını kapatamayacak olanlar ise bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla, yapabildikleri kadar ödemeye yüzde 25 indirim alabilecek. Bu kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabilecek. Kampanya bugün başlayacak ve 19 Ekim tarihine kadar sürecek. Orada da inşallah kolaylaştırıcı olacağız” dedi.

TOKİ ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre kampanyaya başvuru tarihi 23 Eylül 2022 olarak ilan edilirken son başvuru tarihi ise 19 Ekim 2022 olarak ilan edildi. 

TOKİ ERKEN ÖDEME İNDİRİMİ NASIL OLACAK?

TOKİ tarafından yapılan kampanyadan yararlanan kişiler toplam borçlarını peşin olarak ödemeleri durumunda yüzde 25'lik bir indirim oranından faydalanabilecek. Buna göre ise vatandaşların geri ödeme tutarlarını inceleyerek buna göre hesaplama yapabilmesi oldukça olağan olarak karşılandı.

Yapılan kampanyadan yararlanan kişiler toplam borçlarını ödemeleri durumunda ödenecek olan borç rakamından yüzde 25 oranında indirimden yararlanma hakkı elde edecekler. Örneğin 100 bin TL borcu olan bir kişi bu borcun tamamını kapatması durumunda 25 bin TL indirim hakkı elde ederek 75 bin TL ödeme yapması durumunda borcunu kapatabilecek. Borcunun bir bölümünü ödeyen kişiler ise ödeme yaptıkları tutar üzerinden yüzde 25 indirim hakkı elde edecekler.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
3 gündür bankaya gidip geliyorum kredi için ama halk bankası borç kapatmak için kredi vermiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bilmediğin konularda yazı yapmayınız lütfen. O hesaplama öyle değil. 10. Ay İtibariyle borcun üzerine 12. Aya kadar Olan taksidi toplayıp öyle %25 indirim yapılıyor. Öğrendim öyle yaz.