ToKİ 2+1 evlerin nasıl olacağını açıkladı: İşte evlerin içi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ToKİ 2+1 evlerin nasıl olacağını açıkladı: İşte evlerin içi

Son dakika haberi: Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı deprem konutlarının içinin nasıl olacağını açıkladı.

TOKİ Başvuru 22 Mayıs 2023 13:42 0
ToKİ 2+1 evlerin nasıl olacağını açıkladı: İşte evlerin içi

Deprem illerinde yapılacak evlerin içi nasıl olacak? İşte konutlar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem illerinde yapılacak TOKİ koutlarının nasıl olacağına yer verildi. Bakanlık Gaziantep Islahiye'de Kırıkçalı Mahallesi'nde bundan 2 ay önce temeli atılan ve 17 blok ile 399 daireden oluşan projede inşaat çalışmalarına hız kesilmeden devam ediliyor. Bakanlık yaptığı açıklamada Kurban'a kadar 15 blokta 360 daire nin kaba inşaatının tamamlanmasının planlandığını, çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Murat Kurum açıklamasında biten konutların görüntülerini paylaştı ve örnek dairenin görsellerini verdi. Bir video yayınlayan Bakan Kurum, “Her bir afetzede kardeşimiz evine girene kadar bize rahat yok! Konutlarımızı tamamlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Gaziantep İslahiye’de bazı dairelerimiz bile hazır. Evlerimiz hem çok güvenli, hem de çok konforlu olacak" ifadelerini kullandı.

2+1 evlerin 85 metrekare olarak yapıldığı açıklanırken evlerde aydınlık bir salon ve geniş bir mutfak yer aldığı görülüyor. Her odada banyo ile tuvaletin olduğu bir de evde çamaşır odası olduğu görülüyor. Örnek dairelere 2 aylık kısa süre içinde her şeyin yapıldığı, kapı pencere duşa kabin ve diğer detayların da tamamlandığı görülüyor.

Konu ile ilgili bir açıklama da TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk'ten geldi. Baştürk yaptığı son dakika açıklamasında, “Sayın Bakanımızın talimatlarıyla İslahiye ilçemizde şantiyesinde bulunduğumuz alanda, 399 konutumuzun yapımına hemen başladık. 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladığımız örnek dairemiz 85 metrekare olup; geniş bir salona, 2 odasına banyo tuvalet güzel, ferah, aydınlık bir mutfağa sahip. Bu inşaatlarımızı en kısa zamanda tamamlayıp depremzede vatandaşlarımıza teslim etmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç