TOKİ 150 Bin Sosyal Konutta İndirim Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 150 Bin Sosyal Konutta İndirim Müjdesi

TOKİ 150 bin sosyal konut projesinde ev fiyatlarına indirim müjdesi geldi. Dün yapılan toplantıdan iyi haber geldi.

Emlak 25 Mayıs 2022 20:06 2
TOKİ 150 Bin Sosyal Konutta İndirim Müjdesi

Kiralık evlere TOKİ ayarı geliyor: Konut fiyatı düşecek.

Kiralık evlerin fiyatlarına düzenleme geleceği açıklanırken dün kritik bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıdan sonra kritik açıklama geldi ve Bakan Murat Kurum, konu ile ilgili alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını ve kabul edilecek sistemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağına yer verildi. 

HOLLANDA MODELİ

Kiralık evlere düzenleme için Hollanda modelinin masada olduğu öğrenildi. Ev fiyatlarına oda sayısı, metrekare ve diğer özelliklere göre bir puanlama üzerinden fiyat belirlenmesi ve devlet eli ile belirlenen fiyatın üzerinde evlerin kiralanmaması konusunun ağır bastığı öğrenildi. 

TOKİ MODELİ

Açıklanan bu sistemin serbest piyasaya direk müdahale olduğu ve bunun serbest piyasa kurallarına uymadığına yer verilirken TOKİ ayarının yapılması istendi. Toplantıda konu ile ilgili, inşaat girdi maliyetlerine etki edilmediği için ev fiyatlarına da müdahale edilemeyeceğine yer verildi. Konu ile ilgili, "Kamu olarak yapılacak tek şey, kamu alanındaki fiyatları belirlemek, en fazla TOKİ’nin yapacağı evlerin uygun fiyatla satılması şeklinde bir adım olabilir” ifadelerine yer verildi. 

TOKİ EV FİYATLARI DAHA DA DÜŞECEK

Söz konusu öneri ile TOKİ ev fiyatlarının biraz daha düşürülmesinin gündeme geldiği öğrenildi. Bu kapsamda 81 şehirde yapılacak sosyal konutların fiyatlarının biraz düşürüleceği belirtildi. Daha öcne 400 bin lira civarı olarak açıklanan evlerin fiyatlarının biraz düşürülmesi bekleniyor. 

Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TOKİ 150 BİN KONUT BAŞVURU TARİHİ

TOKİ 81 şehirde ucuza 150 bin konut satacak. Eylül ayında başvuru başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru tarihi belli mi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne zaman başvuru olacskmis