TOKİ 150 Bin Sosyal Konuta Başvuru Yapamayanlar İçin Yeni Proje Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 150 Bin Sosyal Konuta Başvuru Yapamayanlar İçin Yeni Proje Geliyor

TOKİ 150 bin konut projesine başvuru yapmayacaklar için yeni proje geliyor. Orta ve orta üstü gelir grubuna göre yeni proje planlanıyor.

TOKİ Başvuru 10 Eylül 2022 13:18 16
TOKİ 150 Bin Sosyal Konuta Başvuru Yapamayanlar İçin Yeni Proje Geliyor

TOKİ 150 bin konut projesine başvuru yapmayacaklar için yeni proje geliyor. Orta ve orta üstü gelir grubuna göre yeni proje planlanıyor. İşte detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklacağı sosyal konut projesi için geri sayım başladı. Dar gelirli vatandaşlara 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sağlayacak olan proje ile kira fiyatlarındaki ve konut fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi planlanıyor.

81 ilde başlayacak olan TOKİ sosyal konut projesinde heyecanlı bekleyiş sona eriyor. 250 bin konut ve 100 bin altyapılı arsada hak sahipleri kura ile belirlenecek.

Balkan Turu sonrasında uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül'de paylaşacağı sosyal konut projesine ilişkin yeni detayları paylaştı. Erdoğan, 81 ilde 250 bin konutun inşa edileceğini, ayrıca evini kendi yaptırmak isteyenler için 100 bin altyapılı konut arsası satışa çıkacağını söyledi. Erdoğan’ın verdiği bilgilere göre 10 bin de sanayi sitesi hayata geçirilerek, vatandaşın uygun şartlarda işyeri sahibi olması sağlanacak.

TOKİ SOSYAL KONUTTAN KİMLER FAYDALANACAK?

-Konut ve arsa projelerinde hedef kitle dar gelirli vatandaşlar. Bu nedenle gelir sınırı belirlendi. İstanbul’da hane geliri 16 bin TL, diğer illerde 14 bin TL altında olanlar başvurabilecek.

-Sosyal konut ve arsa projelerine ‘evi olmayan’ kişiler müracaat edebilecek.

-TOKİ’ye yapılacak başvuru sonrasında kura ile hak sahipleri belirlenecek.

TOKİ SOSYAL KONUTTA KONTENJANLAR BELLİ OLDU

-Vatandaşa 20 yıla varan vade imkânı sunularak, kira öder gibi ev sahibi olması sağlanacak. Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması bekleniyor.

-Konut Fiyat artışının önemli bir nedeni de inşaat maliyetlerinin yükselmesi. Sosyal konut projelerinde ise devlet desteği sağlanarak fiyatlar düşürülecek. Vatandaş, özel sektörde bir firmadan alacağı fiyatın çok daha altında bir rakamla ev sahibi olacak.

-TOKİ eliyle inşa edilen projelerde emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engellilere özel kontenjan ayrılıyor. Bu yıl ilk kez gençlere de listeye girdi. 30 yaş altı gençlere projelerden yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak.

-Vatandaş dilerse konut yerine arsa projelerine başvuru yapıp, evini kendi inşa edebilecek. Bu projelerin altyapısı kamu tarafından yapıldığı için vatandaş avantaj elde edecek.

YENİ KAMPANYA GELİYOR

Sosyal konut projesine başvuru yapabilmek için bazı şartları taşımak gerekiyor. Bu sebeple de gelir durumu iyi olan ve ev sahibi olan vatandaşlar sosyal konut projesinden yararlanamayacak. Bu kapsamda yeni orta ve orta üstü gelir grubuna yönelik bir çalışmanınun planlandığı öğrenildi. Bakanlık iştiraki olan Emlak Konut GYO öncülüğünde, özel sektöründe dahil olacağı bir konut kampanyası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Geçmişte konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına düşürüldüğü, peşinatların yüzde 5-10’a çekildiği ve taksitlerin ertelendiği kampanyalar yapılmış ve büyük ilgi görmüştü. Yeni kampanyada da faiz ve peşinat avantajlarıyla konut alımının kolaylaştırılması planlanıyor.

Konut projesi ile ilgili detaylar belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İstanbul'dan toki başvuru süresi doldumu yada henüz başlamadı mı bilgisi olan varmı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gençlere bence yaş sınırını kaldırın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Anahtar teslim olduktan sonra eve oturmaya başladığın gün taksitleri ödenecek diye biliyorum ben.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dar gelirliye ev yok kardeşim kimi aldatıyorum artık yemezler neden tüm emeklilere yapmıyorlar kontenjan ayrılacaktır laf ola beri gele insanları çok güzel hayal dünyasında yaşatıyorlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Emekli 60 yaşına girmiş hala kura ile ev sahibi olacak çok gülünç ben şahsen inanmıyorum çünkü 2 sefer hüsrana uğradım