TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Şartları Değişti: O Kişiler Başvuramayacak (Başvuru 2022 Ne Zaman)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Şartları Değişti: O Kişiler Başvuramayacak (Başvuru 2022 Ne Zaman)

Son dakika haberi: TOKİ 150 bin sosyal konut başvuru şartlarında değişiklik yapıldı. Gelir şartı değişti.

TOKİ Başvuru 17 Ağu 2022 21:29 304
TOKİ 150 Bin Sosyal Konut Başvuru Şartları Değişti: O Kişiler Başvuramayacak (Başvuru 2022 Ne Zaman)

TOKİ 150 bin sosyal konutta başvuru şartları değişti.

Toplu Konut İdaresi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada başvuru şartlarında değişiklik yapıldığına yer verildi. TOKİ resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan açıklama ve detaylar finans7.com'da.

150 BİNDEN FAZLA KONUT YAPILACAK

TOKİ, 81 şehirde il ve ilçelere konut yapacak. Uygun fiyata yapılacak konutlarda aşağıdaki gruplarda yer alan vatandaşlara ayrı kontenjan açılacak:

Yeni Evliler

Emekliler

Engelli vatandaşlar

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları.

240 AY VADE

TOKİ'den yapılan açıklamada evler için yüzde 10 peşinat verileceği, daha sonra kalan paranın da 240 ay vade ile taksitler şeklinde alınacağına yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptıkları açıklamada konutların kira öder gibi vatandaşlara satılacağını söyledi. 

81 İLDE YAPILACAK

Konutlar 81 şehirde yapılacak. Valiliklerden bu konuda talepler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na gönderildi. Taleplerin alınması sonrası illere göre planlama yapılacak ve 150 binden fazla konutun illere göre sayı dağılımı yapılacak. Siz hangi il ve ilçede konut yapılmasını istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla sohbet ve bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

ASGARİ ÜCRET YÜKSELİNCE GELİR ŞARTI DEĞİŞTİ

Bilindiği üzere asgari ücret Temmuz ayında yeniden belirlendi. 4 bin 250 lira olan asgari ücret, yeni zamla birlikte net 5 bin 500 lira oldu. Asgari ücrete zam gelmesinden sonra TOKİ'nin gelir şartında da değişiklik yapıldı.

Daha önce geliri 10 bin liranın altında olanlar TOKİ evlerine başvuru yapabiliyordu. TOKİ sayfasından yapılan açıklamada ise "Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 14.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 14.000  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 16.000 TL olarak uygulanmaktadır.)" denildi.

Peki bu ne demek oluyor?

Yani evin içine giren kayıtlı para ayda 14 bin lirayı aşıyorsa o evdekiler TOKİ'ye başvuru yapamaz. Eğer evin toplam geliri 14 bin liranın altındaysa TOKİ evleri için başvuru yapabileceksiniz. İstanbul'da ise bu 16 bin lira.

Örnek vermek gerekirse; Diyelim ki bir evde 2 asgari ücretli çalışıyor. Bu kişilerin gelirleri 11 bin lira olıyor. Bu kişiler TOKİ'ye başvuru yapabilir. (1 evden 1 kişi başvburabilir)

Diyelim ki bir evde 3 kişi asgari ücrete çalışıyor. Evin toplam geliri 16 bin 500 lira olacağı için bu kişiler TOKİ'ye başvuru yapamayacak. 

Yani kişinin TOKİ'ye başvuru yapması için gelirinin 14 bin liranın altında olması gerekiyor. 

TOKİ BAŞVURU TARİHİ ve BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

TOKİ 150 bin sosyal konut başvuruları Eylül ayında başlayacak. Eylül ayında duyuru geldiğinde bildirimle haberdar olmak istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (304)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yeni evlilerden önce evlenmiş olup ta evi olmayan ailelere öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benin engelli çocuğum var TOKİ'den İstanbul'dan versener iyi olurdu tek kocam çalişiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bursa'daki tokiicin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kütahya merkez, kaç kere yazıldım çıkmadı inşallah bu sefer çıkar, emekliyim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şanlıurfa da nezaman