TOKİ 150 Bin Konutta Ankara'nın Hangi İlçelerine Konut Yapılacak? İşte Ankara'nın O İlçeleri...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 150 Bin Konutta Ankara'nın Hangi İlçelerine Konut Yapılacak? İşte Ankara'nın O İlçeleri...

TOKİ Sosyal Konut projesinde Ankara'nın hangi ilçelerine kaç konut yapılacak? İşte o sorunun detayları...

TOKİ Başvuru 7 Eylül 2022 19:00 0
TOKİ 150 Bin Konutta Ankara'nın Hangi İlçelerine Konut Yapılacak? İşte Ankara'nın O İlçeleri...

Türkiye'nin 81 ilçesinde gerçekleşecek toplu konut projesinde geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bu projenin kiraları azaltacağını belirtmişti. Milyonlarca kişi TOKİ sosyal konut projesinin Ankara'da hangi ilçelerde yapılacağını merak ediyor. İşte haberin detayları...

TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 81 ilde ucuz konut projesi başlıyor. Yüksek kiralar ve bankaların faiz oranları nedeniyle ev sahibi olamayan vatandaşlara ev alma imkanı sağlanacak. 150 bin sosyal konut projesinde detaylar da belli oldu. 

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

TOKİ Sosyal Konut projesiyle birlikte kiraların da düşmesi bekleniyor. TOKİ sosyal konut kampanyasında ilk kez evlenen gençler kota sahibi olacak. Vade sayısı da belli oldu. 120 ay ve 180 ay vadeli ödeme imkanı sunulacak.

İlk kez evlenenlerin yanı sıra şehit yakınları, gaziler ve emeklilere de özel kontenjan ayrılacak. Bazı bölgelerde geri ödeme vadesi 240 aya kadar çıkacak.

ANKARA'DA HANGİ İLÇELERE SOSYAL KONUT YAPILACAK?

TOKİ 100 bin konut projesinde Ankara'nın Beypazarı, Güdül, Sincan, Nallıhan,Bala Haymana ve Çubuk ilçelerine toplamda 4000 konut yapılmıştı. TOKİ 150 bin konut projesinde Akyurt, Altındağ, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Şereflikoçhisar, Yenimahalle ilçelelerinden Çubuk, Çamlıdere, Sincan, Gölbaşı,Beypazarı, Altındağ ilçelerine sosyal konut yapılması bekleniyor. 

TOKİ sosyal konut projesi olacağına dair henüz resmi bir bilgi yayınlanmadı. İlçeler netleştiğinde haberimizde yer vereceğiz.

Siz hangi ilçeye sosyal konut bekliyosunuz? Yorumlar kısmından yazın.

TOKİ KONUTLARI 2+1 VE 3+1 OLACAK

TOKİ daireleri iki çeşit olacak. Dairelerin bir kısmı 2+1 bir kısmı ise 3+1 olacak. 

ANKARA TOKİ 2022 KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

TOKİ'nin Ankara da hangi ilçelere kaç konut yapılacağı 13 Eylül tarihinde netleşecek. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç