TOKİ 100 Bin Sosyal Konut 2022 Başvuru Şartları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut 2022 Başvuru Şartları

Ucuza ev satışı için dün Cumhurbaşkanı Erdoğan2dan açıklama gelmişti. Bu açıklama sonrasında şartlar belli oldu.

Emlak 10 Mayıs 2022 09:26 2
TOKİ 100 Bin Sosyal Konut 2022 Başvuru Şartları

TOKİ ucuza ev satışı hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ konut kampanyası hakkında önemli ifadeler kullandı. Kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ'ye 30 milyar liralık kaynak ayrıldığını ve bununla birlikte ucuza konut yapılacağını, konutların vatandaşlara uygun fiyatlara satılacağını söyledi. Bu açıklama sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Bakan Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ'nin konut kampanyasının detaylarını kamuoyuna açıkladı. Bakan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı "Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ'ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız." ifadelerine değindi ve  "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her bir vatandaşımızı ev sahibi yapana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda TOKİ eliyle düşük fiyatlı ve uygun ödeme koşullarıyla üreteceğimiz sosyal konutları milletimize sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

0.99 faizli konut kredisi hesaplama için TIKLAYIN

KİMLERE VERİLECEK?

TOKİ ucuza ev kampanyasında düşük gelirli vatandaşlara ev satılacağına yer verildi. Konutlar 3 gruptaki vatandaşlara verilecek. İşte o 3 grup:

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız”
3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

"Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.)"

Geçen sefer yapılan konutlarda hane içi gelir şartı bu şekildeydi. Bu sene bu rakamın arttırılması bekleniyor. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

100 BİN KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 bin sosyal konut için 30 milyar liralık kaynağın TOKİ'ye aktarıldığını söyledi. Bunun ardından TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvurusunun önümüzdeki günlerde başlaması ve söz konusu duyurunun gelmesi bekleniyor. Konut başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Emekliyim kiradayim, bugüne kadar yapılan çekiliş lerde konut çıkmadı, çekiliş siz ev sahibi olmak istiyoruz,
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnşallah bu gelir maaşın brütü ile değil net maaş ile hesaplanır yoksa vay halimize