TOGG'a rakip geliyor olabilir: Yeni yerli otomobil hakkında flaş iddia
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOGG'a rakip geliyor olabilir: Yeni yerli otomobil hakkında flaş iddia

TOGG'a yerli rakip geliyor olabilir. Türkiye Sigorta sayfasında yer alan bilgide yeni otomobilin gelmiş olabileceği bildirildi.

Taşıt 13 Mart 2023 17:17 0
TOGG'a rakip geliyor olabilir: Yeni yerli otomobil hakkında flaş iddia

TOGG'a yeni yerli rakip mi geliyor?

Honda'nın Türkiye'deki araba üretim fabrikasını Habaş satın almıştı. Satın alınması sonrası başka bir haber gelmemişti. Ancak gelen son dakika bilgilerine göre Habaş'ın kendi yerli arabasını üretmiş olabileceği bildirildi

Japonya merkezli otomotiv devi Honda, birkaç sene öncesine kadar araba üretimini Türkiye'de yapıyordu. Burada şirketin en çok satan aracı Honda Civic üretiliyordu. Fakat Honda sürpriz bir karar alarak bu şirketi kapattığını, şirketin satılacağını bildirdi. Kapatılan fabrika ile ilgili yapılan satışta HABAŞ öne çıktı ve üretim tesisi devredildi.

HABAŞ'tan bu satıştan sonra bir açıklama gelmedi. Fakat gelen son bilgilere göre markanın araba üretimi yapmaya başlamış olabileceği ve arabayı yakın zamanda piyasaya sürebileceği bildiriliyor. Türkiye Sigorta Birliği resmi internet adresi üzerinden yayınlanan verilere baktığımızda HABAŞ'a ait olan bir arabanın kasko değer bilgisinin olduğu görülüyor. Otomobil Anlatıcısı adlı Youtube kanalında yayınlanan iddia kafaları karıştırırken Türkiye Sigorta Birliği'nin internet adresinde şu bilgilere yer verildiği görüldü:

Steel Power N3 adı verilen yeni modelin bu şekilde isimlendirildiği görülürken aracın kasko değerinin ise 1 milyon 800 bin lira olduğu görülüyor. 

HABAS'tan konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi. Bu açıklamalar ve bilgiler iddia aşamasında. Ancak Türkiye Sigorta sayfasında Mart ayında eklenen bu 8301001 kodlu araç hakkında önümüzdeki günlerde açıklama gelmesi bekleniyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç