TOGG Piyasaya Bomba Gibi Giriyor! İşte TOGG İçin Yeni Düzenleme
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOGG Piyasaya Bomba Gibi Giriyor! İşte TOGG İçin Yeni Düzenleme

Türkiye TOGG İçin Bir Devrim Başlatıyor! İşte O Düzenleme ve Detaylar

Taşıt 15 Haz 2023 09:14 0
TOGG Piyasaya Bomba Gibi Giriyor! İşte TOGG İçin Yeni Düzenleme

Türkiye'nin bu yıl seri üretimine geçtiği ve dünyaya tanıttığı TOGG için altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor.
Dünyanın her yerinde benzinli araçlardan elektrikli araçlara geçen insanlar, arabayı şarj etmekte sorunlar yaşıyor. Bunun önlemini almak isteyen Türkiye, yeni bir düzenleme getiriyor.


Üretim kapasitesi artırılacak olan Togg’un otonom sürüş teknikleri için yeni merkezlerde çalışma yapılacak. Apartmanların altyapısı da şarja hazırlanacak.

Satışa sunulmaya başlanan yerli otomobil Togg ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, üretim kapasitesi artırılacak olan Togg’un internet iletişimi ve otonom sürüş teknikleri için de yeni merkezlerde çalışma yapılacak. Togg ile bağlantılı tasarlanan cep telefonu aplikasyonu ile vatandaşlar en yakın şarj istasyonuna yönlendirilecek, hangi istasyonun ne kadar sürede otomobilini şarj edebileceğini görecek.

Edinilen bilgilere göre, Togg’un fabrikasında üretimi artırmak için kapasite artışına gidilecek. Togg’un, Tesla gibi Türkiye pazarına giren diğer elektrikli okomobillerle fiyat rekabeti avantajının korunmasına çalışılacak. Söz verilen ve kurası çıkan araçlar belirtilen fiyatlardan verilecek, zam söz konusu olmayacak. Togg’dan gelen bütün para, yeniden üretime yansıyacak ve üretim artarak devam edecek. Togg’un cihazlar arası internet iletişimi ve otonom sürüş teknikleri için çalışma yürüten TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ar-Ge merkezine, Kayseri, Gaziantep gibi illerde kurulacak merkezler ilave edilecek.

APARTMANA DA GELECEK

Otomobilin şarj altyapısı için Shell ile protokol yapılırken, İstanbul-İzmir arasındaki otoyol gibi önemli bağlantı yollarında elektrikli şarj altyapısı hayata geçirildi. AVM’lerde otoparkın en az yüzde 10’u, elektrikli şarj altyapısı için hazır hale getirilecek. Önümüzdeki 5 senede apartmanların altyapısı da elektrikli otomobil şarjı için hazırlanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç