TOGG Ne Zaman Çıkıyor? İşte Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOGG Ne Zaman Çıkıyor? İşte Fiyatı

Yerli otomobilin fiyatı hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ÖTV hesaplaması ile birlikte aracın ne kadar olacağına yer verildi.

Fiyat Listesi 26 Eylül 2022 12:21 100
TOGG Ne Zaman Çıkıyor? İşte Fiyatı

TOGG'un fiyatı için ilk defa rakam verildi.

Türkiye'nin yerli otomobili için son dakika açıklaması geldi. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), ortaklarından Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yaptığı son dakika açıklamasında aracın fiyatı hakkında detayları aktardı ve aracın beklenen fiyatını kamuoyuna paylaştı. Özilhan yaptığı açıklamada aracın Türkiye vatandaşlarının erişebileceği bir fiyattan satılacağını söyledi. 

Yerli otomobilde her şeyin yolunda gittiğini söyleyen Özilhan, fabrikanın tamamlandığını, montaj hatlarının kurulduğunu ve çok güzel bir boyahanenin de tamamlandığını söyleyerek, "Aşağı yukarı 290 robot şu anda çalışır vaziyette. Solar enerji üzerine yatırım yapılıyor. Dolayısıyla üretim bilimi tamamlandı. Bu arada önemli miktarda araç üretildi. Norveç ve Arjantin gibi çeşitli ülkelere iklim koşullarını test için gönderildi. Kış şartlarında deneniyor, testleri geçti. Çarpışma ve dayanıklılık testlerini geçti. Gerçekten iyi bir ürün oldu” dedi.

ARABAYI TEST ETTİM ÇOK MEMNUN KALDIM

Açıklamasının devamında Özilhan, aracı pistte 4*5 defa test ettiğini ve çok memnun kaldığını söyledi. Türkiye'nin ihtiyacı olan bu projeyi Cumhurbaşkanının ve devletin desteklediğini söyleyerek, "Şimdi 5 ortak sermayeleri koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Taahhütleri herkes yerine getiriyor” sözleriyle ifade etti. Fabrikanın 29 Ekim’de açılacağını belirten Özilhan, “Üretim yavaş yavaş başlayacak. Ondan sonra da mart ayında ticari satışa başlayacağız” ifadelerini kullandı.

ÖNCE İÇERİYE SATILACAK

TOGG'da öncelikli satışların içeride yapılacağını söyleyen Özilhan, “İlk aşamada ihracattan çok iç pazara yönelik olacak. Ama kademe kademe rekabet edebileceğimizi de tahmin edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

5 SEGMENTİ OLACAK

Aracın 5 segmentinin olacağını söyleyen Özilhan, “Teknoloji, mobilite hususunda ve diğer birçok konuda start-up’larla çalışıyorlar. Birtakım şeyler geliştiriyor Togg için. Önemli bir ekosistem oluşmuş vaziyette. Çünkü Türkiye’nin bu elektrikli üründe hiçbir tecrübesi yok, yan sanayinin de yok. Yan sanayi bu konuda gelişmeye başlıyor. Farasis ile yüzde 50-50 ortak olduğumuz Siro diye bir şirket kurduk. Farasis de pilde dünyadaki en önemli şirketlerden birisi. Fabrikanın hemen yanında oraya arazi de tahsis edildi ve orada bir yatırıma da başlayacağız. Başladık da zaten ilk paketleme ünitesine. Ondan sonra kademe kademe geliştireceğiz. O da önemli bir teknoloji Türkiye için. Şu aşamada en önemli adımlardan birisinin pille ilgili olduğunu tahmin ediyorum. Şarjı gecikiyordu, sağ olsun hükümet orada yasasını çıkardı . O konuda da 2 bin şarj bulmak için bir şirket kurduk. Arkamızdan da birçok şirket teşvik aldı ve bu çok hızlı yayılacak. Türkiye bu konuda gecikmenin bir bakıma da avantajını yakaladı, son teknolojiyle kuruldu. Şu an hepimiz görüyoruz hep elektrik konuşuluyor. Bu yüzden Türkiye orada önemli bir şans yakaladı. Zaten otomotiv üretim merkezi, elektriklide de önemli bir avans kazandı." dedi.

FİYATI

Aracın fiyatının , Türk vatandaşlarının erişebileceği bir fiyat olacağını söyleyen Özilhan, "Togg ulaşılabilir bir fi yatla piyasaya çıkacak. Biz yola çıkarken fi zibilitede yüzde 7 ÖTV ile yola çıktık. Sonrasında elektrikli otomobil ithalatı artınca yüzde 60’a çıkardılar ÖTV’yi. Ondan sonra yüzde 10’a düşürdüler. Fakat biz yüzde 10’un içinde kesin kalıyoruz. Yüzde 7 hesaplamıştık. Üç puanlık bir fazlalık var ÖTV’de ama onu çözebiliyoruz, problem değil. Türk vatandaşının ulaşabileceği bir araç düşünüyoruz” dedi.

Elektrikli araçlar yüzde 10'luk ÖTV diliminde. Motor gücü 160 kW,  vergisiz fiyatı 700 bin lira olan otomobiller bu dilime giriyor. Bunun üzerinden hesaplama yapıldığında TOGG'un fiyatı 900 bin lira olacak.

Ancak 900 bin lira , Türk vatandaşlarının erişebileceği bir fiyat olmaktan çok uzak. 

YÜZDE 7 GÜNDEMDE

Edinilen bilgilere göre TOGG'un yüzde 7'lik dilimde satılabileceği bildiriliyor. Eğer bu olursa 900 bin liranın altında satılır. Aracın ilk tanıtımı 29 Ekim'de yapılacak.

Sizce 800-900 bin liralık fiyat uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (100)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Segment değerli ile diğer markalar ile karşılaşacak olursa diğerlerini geride bırakan özellikleri ile öne çıkarken fiyat olarak diğer markalarda çok daha Uygun hayırlı uğurlu olsun biran önce yollarda görmek nasip olsun inşallah bugün en kötü araba 500 bin gerçeklere göre baz alarak bakarsak uygun alınır mı alınır 1 milyona araba alan çok arkadaş var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neresi uygun ALLAH AŞKINA YAPMAYIN böyle seriye göre 500-700 arasında olması gerekiyor o da çok ama piyasa böyle. Bari sürümden kazansın TÜRKİYE DE satilabilsin. Yabancılara daha yüksek satılması gerekiyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
500.000 olsun sürümden kazanılsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yerli bir araba icin cok yuksek bi rakam vergisi ÖTV dusuk olmasi lazim cok pahali
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok pahalı bu ne ya