TOGG fiyatı ne kadar olacak? Erdoğan'ın imzası sonrası fiyat aralığı açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TOGG fiyatı ne kadar olacak? Erdoğan'ın imzası sonrası fiyat aralığı açıklandı

Son dakika haberi: TOGG hakkında ilk açıklamada Erdoğan'ın ÖTV imzası sonrası fiyat için ilk değerlendirme geldi.

Fiyat Listesi 4 Mart 2023 10:25 13
TOGG fiyatı ne kadar olacak? Erdoğan'ın imzası sonrası fiyat aralığı açıklandı

Erdoğan'ın imzası sonrası TOGG'un fiyat aralığı hakkında açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün önemli bir karara imza attı. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararda elektrikli araçlarda ÖTV düzenlemesi yapıldı ve matrah artırımına gidildi.

Matrah artırımı ile birlikte elektrikli arabalarda fiyatlar da değişmeye başladı. Yapılan bu matrah artırımı sonrası birçok elektrikli arabanın fiyatları gerilerken bu düzenleme, TOGG'un fiyatı hakkında da ilk bilgileri vermeye başladı. 

MATRAH ARTIRIMI İLE NE OLDU?

Dün gelen matrah artırımı şu şekildeydi:

Motor gücü 160 Kw'yı geçmeyenler de 
700.000 TL'den 1.250.000 TL'ye 

Motor gücü 160 Kw'yı aşanlarda ise 
750.000 TL'den 1.350.000 TL'ye arttırıldı.

Bununla birlikte daha önce yüzde 40'lık ÖTV dilimine giren Hyundai Kona fiyatı, yeniden yüzde 10'luk matraha girdi ve ÖTV'sinde indirim oldu. 100kW'lik aracın fiyatı artık 1 milyon 192 bin liradan 937 bin liraya kadar geriledi. Peugeot'un elektrikli 2008 modeli ise yeniden yüzde 10'luk ÖTV dilimine girdi. 1 milyon 275 bin liradan 1 milyon 2 bin liraya kadar geriledi.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

Bu düzenlemeden sonra TOGG'un fiyatının ne olacağı sorusu sorulmaya başlandı. Yapılan düzenlemenin TOGG için yapıldığı aşikar. Bu rakamlara göre bir hesaplama yaptığımızda arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı versiyonda çıkacak TOGG'un 150 kW güce sahip arkadan itişli versiyonunun yüzde 10'luk ÖTV dilimine girmesinin beklendiği bildirildi. Dört çekişli ve 320 kW güce sahip olan TOGG C SUV'un ise yüzde 50'lik ÖTV dilimine girebileceği bildiriliyor.

Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada TOGG 160 kW güce sahip olan aracın fiyatının 1 milyon 100 bin lira ile 1 milyon 300 bin lira arasında konumlandırabileceğini bildirdi. Sizce bu fiyat uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Diğer araçların fiyat listesi için TIKLAYIN

BU AY SONUNDA YOLLARDA GÖRECEĞİZ

Bu ay çıkacak TOGG, 2023 yılında 20 bin üretilecek. Aracın bu ay satışa çıkacağı ve bu ay sonunda yollarda olacağı belirtildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
Hadi lennnn
Ziyaretçi 13 Ay Önce
hep hikaye hep tras bi kalkmislar yerli arac diyorlar avrupa arac kendini kanitlamia ve daha ucuz kim bu fiyatlardan alsin bide otv yi cikardigin zaman yati fiyati oluyor yerli araba bu durumda daha pahali olmua oluyor avrupa bizi niye kiskaniyor bu kadar enayi bir araya nasil gelipte toplum olusturmus sasiriyorlar adamlar hakli .
Ziyaretçi 13 Ay Önce
boşversenize yine gariban anca yoldan geçenlere bakacak zaten devledin sözde halkına yaptığı herşeyi hariban faydalanamıyor her yaptıkları yatırımları yaptıkları yardımları hep zengine zengini daha zengin normal vatandaşına gittikçe dibe çekiyor en basiti kuraları yapılan TOKİ konutları sözde internet üzerinden rakamla şanslı ev sahibi oluyor ben kendim bizzat şahit oldum haksızlık var hem normal guruplara yaptıkları haksıklık hemde çekilişlerdeki hile en basiti bende bursa nilüfer kuralarına katıldım üç tane soy isimli ailelerin sülalelerine çıktı her iki veya üç çekilişlerden biri bu üç ayleden birine çıkıyordu şikayet etsen kime edicen zaten kendi adamları etsen bile insan yerine koymazlar ya zenginler yada kendi adamları başka kimse fark ettimi bilmem boşver kendimizi boşuna yoruyor hep zengin hep kendi adamları
Ziyaretçi 13 Ay Önce
pertini ancak alabiliriz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Yerli üretim araçlarından da ithaller gibi vergi mi alacaklar. O zaman yerli ve milli aracın vatandaşa faydası ne?