TMO, Ekmeklik Buğdaya Zam Yaptı: Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Kapıda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TMO, Ekmeklik Buğdaya Zam Yaptı: Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Kapıda

Son dakika haberi: Toprak Mahsulleri Ofisi, ekmeklik buğday fiyatlarına yüzde 21 ile 22 arasında değişen oranlarda bir zam uyguladı. Bu zam sonrası ekmek fiyatlarında da artış bekleniyor.

Ekonomi 28 Mart 2022 21:10 0
TMO, Ekmeklik Buğdaya Zam Yaptı: Ekmek Fiyatlarına Yeni Zam Kapıda

TMO buğday fiyatlarına yüzde 21 ile 22 arasında zam yaptı.


Toprak Mahsulleri Ofisi'nden bir son dakika açıklaması geldi. TMO'dan yapılan açıklamada sanayicilere satılan ekmeklik buğday fiyatlarına yüzde 21 ile 22 oranında zamlar yapıldı. 25 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere satış fiyat listesini güncelleyen Toprak Mahsulleri Ofisi, anlaşmalı olduğu sanayicilere 2 bin 650 Türk Lirası seviyesinden sattığı ekmeklik buğdayın fiyatına zam uyguladı. Zam oranı yüzde 21 ile 22 arasında değişirken yeni fiyatlar 3 bin 210 Türk Lirası ile 3 bin 250 Türk Lirası aralığında oldu.


Un sanayicilerinin buğdayı paçal şekilde fırıncılara daha uygun ve ucuz fiyattan vererek ekmek fiyatlarının artmaması için mücadelede bulunurken 2021 yılında rekor bir kamu zararı açıklaması bekleniyor. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, geçen hafta Bloomberg canlı yayınında yaptığı açıklamada un regülasyonuna yeni hasat sezonuna kadar devam edileceğini söyledi.


EKMEK ZAMMI KAPIDA


Sektör temsilcileri konu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu ve ekmeklik buğday fiyatına yapılan yüzde 21-22 'lik zammın un fiyatlarına kısa sürede etki edeceğini ve un fiyatlarının da artması ile birlikte ekmek fiyatlarının da artacağını bildirdi.




Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç