TL, Savaştaki Ülkelerin Parası Karşısında da Düşüyor: Grivna ve Ruble Yükseliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TL, Savaştaki Ülkelerin Parası Karşısında da Düşüyor: Grivna ve Ruble Yükseliyor

Son dakika haberi: TL'nin değer kaybı, savaştaki ülkelerin para birimleri karşısında da devam ediyor.

Döviz 18 Mayıs 2022 19:55 0
TL, Savaştaki Ülkelerin Parası Karşısında da Düşüyor: Grivna ve Ruble Yükseliyor

TL, savaştaki Ukrayna'nın ve Rusya'nın para birimi karşısında da değer kaybetti.

Türk Lirası'nın son günlerdeki değer kaybı devam ediyor. Son 2 hafta içinde dolar karşısında yüzde 8'den fazla değer kaybeden Türk Lirasının diğer para birimleri karşısında da değer kaybettiği görüldü. 1 Dolar 16 lira sınırına kadar dayanırken TL'nin Ukrayna ve Rusya para birimleri karşısında kaybettiği değer dikkatleri çekti.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI 3. AYINA YAKLAŞIYOR

Şubat ayının sonunda başlayan Ukrayna Rusya Savaşı 3. ayına geldi. Savaş hala bitmedi ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Şimdiye kadar savaşta yüzlerce çocuk ve binlerce sivil hayatını kaybederken yapılan tüm barış girişimleri sonuçsuz kaldı. Öte yandan Rusya'ya karşı uygulanan ağır yaptırımlar da yıldırmadı.

UKRAYNA GRİVNASI KAÇ TL?

Savaş başladığında 1 TL , 2.17 Ukrayna Grivnası ediyordu. Savaştan sonra yatay seyreden ve genellikle 2 lira seviyelerinde olan bu parite, son haftalarda hareketlendi ve 1 TL 1.85 Ukrayna Grivnası'na kadar geriledi. Yaşanan düşüş şu şekilde:

RUBLE DE DEĞER KAZANIYOR

Savaş başladığında 1 TL 6,05 Ruble seviyesindeydi. Savaşın başlaması sonrası uygulanan yaptırımlarla 1 TL 110,43 Ruble'ye kadar yükseldi ve ciddi değer kazandı. Ancak bu süreçten sonra düşüş başladı ve Ruble , TL karşısında savaştan önceki günlerin bile üzerine çıktı. Şimdi 1 TL 4,05 Ruble seviyesinde seyrediyor. İşte grafik:

Dolar kuru şu sıralar 15.97 Türk lirası seviyesinden işlem görüyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç