Tıp Dünyasında Çığır Açan Durum: Kolundan Burun Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tıp Dünyasında Çığır Açan Durum: Kolundan Burun Çıktı

Fransa'da meydana gelen olayda burnunu kaybeden kadının kolunda burun çıkarıldı ve yüzüne alındı.

Sağlık 12 Kasım 2022 14:48 0
Tıp Dünyasında Çığır Açan Durum: Kolundan Burun Çıktı

Kolunda burun çıktı.

Fransa'da ilginç bir olay meydana geldi. Yaşanan olayda 2013 senesinde sinüs kanseri nedeniyle burnundan bir kısmını aldırmak zorunda kalmıştı. Daha sonra koku duyusunu kaybeden Carine , görünüşünün kötü olduğunu düşündüğü için dışarıya çıkmaktan çekinmeye başladı. Daha sonra Carine'nin yardımına doktorlar koştu ve kolundaki kıkırdağın üzerinde biyomateryal şeklinde üç boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak yeni bir burun üretmeyi başardı. 

Doktorlar geçen sene Carine'nin önkol derisinin altına bir protez cihaz yerleştirdi. 2 ay sonra gücreler ve kan damarları bu cihazın içini doldurdu ve büyüme işleimden sonra oluşan yeni burun, kan damarlarının bağlanmasıyla hastanın şakaklarına nakledildi. Doktorlar daha sonra hastanın kolunca oluşan yarayı uyluğundan aldıkları bir deri parçasınmı transfer ederek kapattı.

Tıp  dünyasında çığır açan operasyon Yoluoluse Üniversitesi'nde gerçekleşti. Buradaki Kulak Burun Boğaz ve yüz cerrahisi ekipleri ile Claudius Regaud Enstitüsü üyeleri tarafından Toulouse Oncopole Üniversitesi'nin Kanser Enstitüsünde yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık personelleri, Carine hakkında, "10 günlük hastane ziyareti ve üç haftalık antibiyotik tedavisinin ardından hastanın durumu çok iyi." dedi.

Cerrah Profesör Agnès Dupret-Bories konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında cihaz ile ilgili "Dokular, hastanın vücudundaki hücreler tarafından doldurulan biyomateryalin içini doldurdu. Özel yapım bir üç boyutlu yazıcı, biyomateryalin kolonize olabilmesi için önkol derisinin altına yerleştirildi ve iki ay boyunca orada tutuldu" ifadelerini kullandı.

Carine ameliyatındna sonra açıklama yaptı. Artık koku alabildiğini söyledi ve "Artık bahçemdeki kokuları alabiliyor ve evimi terkedebiliyorum, adeta hayata geri döndüm" ifadelerini kullandı. Carine yaptığı açıklamada, "Tam bir mucize, biyomataryel yöntemi son çaremdi ve bu süreç boyunca araştırmalarıyla ve çalışmalarıyla bana yardımcı olan doktorlara saygılarımı iletiyorum. Sekiz yıldır kendimi eve kapattım, kendimi toplumdan soyutlamıştım" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç