TikTok'u satın alacaklardı ama fiyatını duyunca...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TikTok'u satın alacaklardı ama fiyatını duyunca...

TikTok'un en fazla kazanan isimleri, uygulamayı satın almayı planladı ama fiyatını duyunca kaçarak uzaklaştılar.

Finans Magazin 22 Nisan 2023 09:55 0
TikTok'u satın alacaklardı ama fiyatını duyunca...

TikTok'dan büyük para kazandılar.

Ürettiği içeriklerden para kazanmak isteyenlerin ilk durağı Youtube, ikinci durağı ise TikTok oluyor. Bu platformlar üzerinden içerik üreticileri ciddi paralar kazanabiliyor. ABD'de genel bir yasağın eşiğine kadar gelen TikTok'un, Çin ile yaşanabilecek en ufak bir sürtüşme uzaklığında olduğu, bir sürtüşme sonucu Amerika'da TikTok'un yasaklanabileceği bildirildi.

Yıllar boyunca TikTok'un en çok kazanan isimleri arasında olan Charlie D’Amelio ve Dixie D’Amalio kardeşlerin ailesi, 60 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen TikTok'u satın almak istedi. Kısa süre sonra belgeselini izleme potansiyelimizin olacağı olay, daha sonra çıkan bazı pürüzler nedeniyle gerçekleşmedi.

D’Amelio ailesinin babası Marc D’Amelio, sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamada TikTok'u satın almak için bir grup yatırımcı ile bir araya geleceğini söyledi. Bu açıklamasından 3 gün sonra bir açıklama daha yapan D'Amelio, bu kararından vazgeçtiğini söyledi. 

NEDEN VAZGEÇTİ?

Bu sorunun cevabı ise oldukça basit. 60 milyar dolar değer verilen TikTok'u satın almak o kadar kolay değil. Elon Musk bile TikTok'dan daha ucuz olan Twitter'ı satın almak için akla karayı seçmiş, sıkıntılı bir süreçten sonra ancak Twitter'ı satın alabilmişti.

D'Amelio ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, TikTok'un çok pahalı olduğunu söyleyerek bu kararından vazgeçtiğini söyledi.

ABD'DE YASAĞIN EŞİĞİNDE

TikTok Amerika'da yasağın eşiğinde. Bu konuda henüz net karar çıkmadı ancak görüşmelerin devam ettiği belirtiliyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç