TikTok Videolarını İnstagram'da Paylaşan Yandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TikTok Videolarını İnstagram'da Paylaşan Yandı

Sosyal medya platformu İnstagram'a yeni bir özellik geliyor. Bu özellik ile artık kullanıcılar TikTok videolarını paylaşamayacak.

Bilim ve Teknoloji 21 Nisan 2022 11:26 1
TikTok Videolarını İnstagram'da Paylaşan Yandı

Son dakika : İnstagram üzerinden bu videoları paylaşanları İnstagram cezalandıracak.


Son dönemlerde sosyal medya platformları hayatımızın her anında olıyor. Artık hemen hemen her sokakta TikTok çeken birini, İnstagram Reels videosu çeken birini görmek mümkün. Bu durum artık normal bir hal aldı. Bu konuda dünyanın en önde gelen iki sosyal medya platformu TikTok ve İnstagram olarak öne çıkıyor. Fotoğraf paylaşımı olarak İnstagram öne çıkarken kısa video paylaşımlarında da TikTok açık ara önde görünüyor.


TikTok'un tahtını devirmek kısa videolarda öne çıkmak isteyen İnstagram geçtiğimiz sene yeni bir sisteme geçmiş ve Reels kısmını kullanıma sunmuştu. Ancxak burada bir sorun meydana geldi. Çünkü Reels kısmında yayımlanan videoların birçoğu TikTok videoları. Videonun bir köşesinde TikTok logosu ve paylaşım yapan kişinin kullanıcı adı görünüyor. İnstagram ise bu soruna çözüm bulmak için yeni bir sistem geliştirmeye hazırlanıyor. Artık TikTok videolarını İnstagram üzerinden Reels kısmından paylaşanlara ceza verilecek.


TikTok'ta tutan videoların TikTok logosu ile Reels kısmından yayımlanmasından rahatsız olan İnstagram, kendi içerik üreticilerinden daha çok bu videoları paylaşanların öne çıktığını gördü ve bu durumu düzeltmek için akıllı sıralama üzerinde çalışmaya başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre akıllı sıralama ile artık İnstahram, orijinal içerikleri daha üstte çıkarak. TikTok'ta paylaşılan ve oradan alınıp Reels'e yüklenen videolara ise sınırlama getirilecek. Bu akıllı sıralama ile birlikte artık karşınıza Reels içerik üreticilerinin orijinal videoları daha çok çıkacak.


Konu ile ilgili bazı bilgiler paylaşan Instagram başkanı Adam Mosseri, yayınladığı videoda detayları takipçilere aktardı. Söz konusu yeni düzenlemeye göre İnstagram üzerinde çokça yer alan re-post içerikleri ile farklı platformlarda yapılıp Reels üzerinde yayımlanan içeriklerin sınırlanacağı ve bunları paylaşan kullanıcılara bir engel konulacağını söyledi. Kullanıcılar , Reels'te öne çıkmak, videosunun daha fazla izlenmesini istiyorsa videosunu Reels'in kendi video düzenleyicisinde oluşturacak ve paylaşımını bu şekilde yapacak. Bu yeni özellik ile birlikte artık Reels içerik üreticileri, başka yerlerden aldıkları videoları direk paylaşmak yerine orijinal içerik üretecek.


İçerik üreticilerinin sosyal medya platformu geleceği için çok önemli olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Mosseri, özgün olmayan hesapların öneri ve keşfet kısımlarında çıkma olasılığının da düşürüleceğini söyledi.


PEKİ ÖZGÜN İÇERİKLER NASIL ANLAŞILACAK?

Bu konuda en merak edilen 'Özgün içerik nasıl anlaşılacak?' sorusuna da yanıt veren Mosseri, özgün içerikleri kesin olarak bilemeyeceklerini, bir içeriğin özgün olup olmadığını anlamak için sosyal medya platformuna sınıflandırıcı adını verdikleri özelliği ekleyeceklerini , bununla birlikte videonun ilk defa mı paylaşıldığı yoksa daha önce bir yerde paylaşılıp paylaşılmadığı anlaşılabilecek.


Söz konusu yeni özelliğin önümüzdeki günlerden itibaren İnstagram üzerinden aktif olacağı, kopya video paylaşanlara , gönderi paylaşanlara keşfet ve Reels kısıtlaması gelmesi bekleniyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Saçmalık