TikTok Türkiye'de yasaklandı mı? İlk adım atıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TikTok Türkiye'de yasaklandı mı? İlk adım atıldı

TikTok için kanun teklifi geldi. Gelen son dakika açıklamasında MHP, kanun teklifini meclise sundu.

TikTok Türkiye'de yasaklandı mı? İlk adım atıldı

TikTok'tan son dakika haberi geldi. MHP, kapatılması için kanun teklifi hazırlıyor.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk bir son dakika açıklamasında bulundu ve TikTok'a bazı yaptırımlar gelmesi gerektiğini söyledi. TikTok'un genel ahlaka ve kamu yararı ile Türk toplumunun gelenek, görenek, örf ve adetlerine aykırı olan tüm içeriklerinin yayına girmeden erişimin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Bir kanun teklifi hazırlayan Öztürk, söz konusu teklifini meclise sundu.

30 MİLYON KULLANICI VAR!

Açıklanan son verilere göre dünyada 1 milyar kişinin, Türkiye'de ise 30 milyon kişinin TikTok hesabı var. Bu da ülke nüfusunun 1/3'ünün TikTok kullandığını gösteriyor.

TEKLİFİN DETAYLARI

TBMM'ye sunulan söz konusu teklifte Türk aile altyapısına ve insan haysiyetine uygun olmayan görüntü ile davranışların paylaşıldığı gönderilerin hemen kaldırılması istenecek. Belirtilen içeriklerin kaldırılmaması durumunda kısıtlama ve erişim yasağına kadar tedbirlerin geleceği öğrenildi.

TELEFON NUMARALARI ENGELLENECEK

Mahremiyeti ortadan kaldıran, tehdit, hakaret ve şantaj gibi suçlara zemin hazırlayan, suçlunun bulunmasını geciktiren olumsuz davranışlar sergileyen kişiler için de bir yaptırım söz konusu. Bu kapsama giren kişilerin hesabı kapatılacak. Dolandırıcılık yaptığı belirtilen kişiler için yaptırım olacak hesapları bloke edilecek. 

Cep telefonu ile uygulamaya girilmesi zorunlu olacak. Bu şekilde gerçek kişilerin hesapları olacak ve suç durumunda kişi bulunabilecek.

Belirtilen adımların atılmaması durumunda ise TikTok hakkında önce kısıtlama, daha sonra uygulamanın yasaklanmasına kadar süreç işleyebilecek.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç