Tiktok, Instagram, Facebook... Sosyal medyaya yaş sınırlaması gündemde
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tiktok, Instagram, Facebook... Sosyal medyaya yaş sınırlaması gündemde

Son dakika haberi: Sosyal medyaya yaş sınırlamasının gelebileceği belirtiliyor. İşte gelmesi beklenen kısıtlama.

Tiktok, Instagram, Facebook... Sosyal medyaya yaş sınırlaması gündemde

Sosyal medyaya yaş sınırlaması gündemde.

Sosyal medya platformlarında son dönemlerde yaşanan durumlar tepki çekmeye devam ediyor. Kara para aklamaları, müstehcen yayınlar, ahlaka uygun olmayan paylaşımlarla son dönemlerde tepkilerin odağında olan sosyal medyaya 16 yaş sınırlamasının gelebileceği belirtiliyor.

Günaydın Yazarı Mevlüt Tezel bugün kaleme aldığı yazısında İngiltere örneği verdi. Tezel açıklamasında Birleşik Krallık'ta yakın dönemde yürürlüğe giren Çevrim İçi Güvenlik Yasası'nın sosyal medyaya ciddi bir denetim getirdiğini söyledi.

Söz konusu yasa ile sosyal medya platform sağlayıcılarına zararlı içeriklerin hemen kaldırılması yükümlülüğü getiriliyor. Bunu yerine getirmeyen şirketlerin ise gözünün yaşına bakılmıyor. Uyarıyı dikkate almayan şirketin gelirinin yüzde 10'luk kısmı kadar ceza veriliyor.

Bu yasaya yeni eklemeler yapılması ve daha sert tedbirlerin getirilmesi gündemde.

The Guardian gazetesi'nde yayınlanan habere baktığımızda İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 16 yaşından küçük gençleri korumak için bir sınırlama getirmeyi düşünüyor. Çocukların sosyal medya kullanırken maruz kaldıkları riskleri araştırmak adına yeni yılda çalışmaların başlayacağı bildiriliyor.

Söz konusu haberde hükümetin 16 yaşından küçüklere sosyual medyayı yasaklayacak düzenleme üzerinde görüştüğüne yer verildi.

Bunların yanı sıra Meta'nın son zamanlarda getirdiği şifreli mesajlaşma uygulamasının da tehlike çıkaracağı belirtiliyor. Çocukların bir birine gönderdikleri mesajları şifrelemesi sonrası bu mesajlar, sadece atılan kişi tarafından görülüyor. Bu da ebeveynlerin kontrol etmesini engelliyor.

16 YAŞ SINIRLAMASI

İngiltere'de getirilmesi planlanan 16 yaş sınırının Türkiye'de de olabileceği belirtiliyor. Sizce gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
18 yaş altı sınırlama gelsin kapatılması daha yararlı olacaktır inşallah tamamen kapatılır çocuklar ve gençler elden gidiyor
Ziyaretçi 7 Ay Önce
gelmeli çocuklarınızın dejerasyona kapilmamasi icin cok önemli
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Çocuklar anne babanın üzerine yine açıyor bu bir çözüm olacağını düşünmüyorum
Ziyaretçi 7 Ay Önce
evet