Ticari taksi ve araçlarda ÖTV indirimi ne zaman başlayacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ticari taksi ve araçlarda ÖTV indirimi ne zaman başlayacak?

Ticari taksi ve araçlarda ÖTV indirimi ne zaman başlayacak? Esnafa ÖTV'siz araba ne zaman gelecek? İşte son dakika bilgileri.

Taşıt 24 Nisan 2023 16:44 0
Ticari taksi ve araçlarda ÖTV indirimi ne zaman başlayacak?

Ticari taksi ve araçlarda ÖTV indirimi ne zaman başlayacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaflara yeni müjdeler verdi. Verilen ilk müjde, evde üretip internet üzerinden satış yapan vregi mükellefleri ile ilgili oldu. İkinci müjde ise aracını değiştirmek isteyen esnaflara oldu.

TOGG'un batarya üretim tesisinin temel atma törenine katılan Erdoğan yaptığı açıklamada vergi muafiyetine değindi ve "Esnaflarımızla ilgili bazı müjdelerimizi paylaşacağım. Daha önce bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

ÖTV MÜJDESİ

Ticari arabalarda ÖTV müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var. şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ötv ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır" dedi.

ERDOĞAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

PEKİ NE ZAMAN?

Bu açıklamadan sonra en merak edilen konu, ÖTV indiriminin ne zaman olacağı konusunda. Ticari taksi ve araçlarda ÖTV muafiyeti 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden sonra meclisin toplanmasının ardından gündeme gelecek ve yasa ile yürürlüğe girecek. Düzenlemenin Haziran ayında ancak gelmesi bekleniyor. Düzenleme geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç