Ticaret Bakanlığı 1500 personel alımı başvurusu ne zaman, şartları nedir 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ticaret Bakanlığı 1500 personel alımı başvurusu ne zaman, şartları nedir 2023

Ticaret Bakanlığı bünyesine memur alımı mülakatsız şekilde KPSS tercihleri ile yapılacak. Peki başvuru şartları nedir? Personel alımı ne zaman?

Kamu 30 Eylül 2023 09:48 2
Ticaret Bakanlığı 1500 personel alımı başvurusu ne zaman, şartları nedir 2023

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı başvuru ne zaman, başvuru şartları nedir?

Ticaret Bakanlığı tarafındna az önce bir açıklama yapıldı. X hesabı üzerinden açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, 81 ilde istihdam etmek üzere 1.500 kamu personeli alımı yapılacağını bildirdi.

Personel alımı duyurusunun gelmesinden sonra adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de Finans7 olarak bu yazımızda söz konusu persone lalımı hakkında gelen son dakika bilgilerine yer verdik.

RESMİ DUYURU GELDİ

Ticaret Bakanlığı resmi duyurusunda ilan ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Ticaret Bakanlığımızca, 81 ilimizin tamamında görevlendirilmek üzere, ÖSYM aracılığıyla merkezi yerleştirme sistemi ile 1.500 adet kadrolu memur istihdamı için çalışmalarımızı tamamladık, 2023 yılı içerisinde alım sürecini sonuçlandırmayı hedefliyoruz.

Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımızla birlikte daha etkin bir piyasa denetimi yapmayı, stokçuluk, güvensiz ürün ve fahiş fiyat artışları gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan haksız ticari uygulamalarla mücadelemizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bir kısmını gümrük kapılarımızda görevlendireceğimiz yeni arkadaşlarımızın gümrük işlemlerinin hızlanmasına da önemli katkılar sağlayacağını değerlendiriyoruz.

Bahse konu personel alımı süreci hakkında, Ticaret Bakanlığımızca gerekli duyuru yapılacaktır.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun"

MÜLAKATSIZ ALIM OLACAK

ÖSYM aracılığıyla yapılacak kamu personeli alımı, merkez yerleştirme usulü ile KPSS tercihleri ile alınacak. Adaylar mülakatsız olarak KPSS puan üstünlüğüne göre atanacak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

Açıklamada ilan tarihi verilmedi. Ancak 2023 yılı içinde alımın tamamlanacağına yer verildi. Buna göre baktığımızda Ekim ayında ilanın gelmesi ve başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuru tarihi belli olduğunda, tercih kılavuzu yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Ay Önce
Ekpss yapmiyor niye
Ziyaretçi 8 Ay Önce
Ben lisans mezunuyum da daha kpss ye girmedim o nasıl