Ticaret Bakanı Mehmet Muş Açıkladı: Kredi Muslukları Açılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Açıkladı: Kredi Muslukları Açılacak

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı son dakika açıklamasında finansmana erişim sorununun çözüleceğini söyledi.

İş Dünyası 27 Ekim 2022 08:48 0
Ticaret Bakanı Mehmet Muş Açıkladı: Kredi Muslukları Açılacak

Finansmana erişimde sıkıntı çekenlere iyi haber.

Finansmana erişim sıkıntısı başta olmak üzere bazı konularda sıkıntı çeken ihracatçılar , sorunlarını Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a bizzat aktardı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise yaptığı son dakika açıklamasında sorunların çözüleceğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) tarafından düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katılan Bakan Muş, burada sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Söz konusu toplantıya TİM Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçı birlik başkanları, sektör kurulu ve sektör konseyi başkanları ile iş dünyasından önemli isimler katıldı. Kurul TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlendi.

Bakan Muş burada yaptığı açıklamada sektörün kendilerindne beklentilerini ve taleplerini dinledi. Toplantıda en önemli konu finansmana erişim konusu oldu. Sektör temsilcileri, kredilere ulaşmada sıkıntı çektiklerini söyledi ve zorlukların ivedilikle çözülmesi taleplerini Bakan Muş'a iletti.

Finansmana erişimin yanı sıra ihracatçılar, enerji fiyatlarında yaşanan yükselişi, KDV oranlarda düşüş taleplerini ve desteklerin artması taleplerini iletti. 

Bakan Muş ihracatçı birliklerinin çalışmalarını yakından izlediklerini, desteklerin verileceğini söyledi. İhracatçı birliklerin bütçelerini sonuç alınmayacak projelerde kullanmaması gerektiğini , ihracatçıların ana gündemini oluşturan finansmana erişim sorunu için çalışmaları olduğunu söyledi. bankaların KOBİ'lere kredi vereceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Muş, özellikle İhracatı Geliştirme AŞ ile finansmana ihtiyaç duyan tüm firmalara destek için kaynakları artıracaklarını söyledi.

Bakan yeni desteklerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını sözlerine ekledi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç