Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadar, 2023 Maaşı Ne Kadar Olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadar, 2023 Maaşı Ne Kadar Olacak?

Tıbbi sekreter alımı başvurusu başlıyor. 15 bin 537 tıbbi sekreter alımında işe alınacak adaylar ne kadar maaş alacak?

Çalışma Hayatı 28 Kasım 2022 19:21 2
Tıbbi Sekreter Maaşı Ne Kadar, 2023 Maaşı Ne Kadar Olacak?

Tıbbi sekreter maaşı ne kadar? 2022- 2023

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli tıbbi sekreter alımı ilanı yayımlandı ve başvuruların 30 Kasım 2022 tarihinde başlayacağına yer verildi. İlanın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından başvuru kılavuzu bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve personel alımının yapılacağı illere yer verildi. 

Tıbbi sekreter kadrosuna baktığımızda Türkiye genelinde toplamda 15 bin 537 tıbbi sekreter alımı yapılacağı görüldü. Söz konusu ilana on binlerce adayın başvuru yapabileceği bildirilirken sadece ön lisans tıbbi sekreterlik mezunları KPSS puanları ile başvuru yapabilecek  Adaylar hehrangi bir mülakat aşamasına alınmayacak. KPSS puan üstünlüğüne göre atamalar yapılacak.

15 bin 537'lik alımdan sonra 2023 yılının başında 16 bin 463 tıbbi sekreter alımı daha yapılacak.

TIBBİ SEKRETER MAAŞI NE KADAR?

Tıbbi sekreter alımı ilanının yayımlanmasının ardından adaylar , maaşın ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Öncelikle belirtelim . Alınacak bu tıbbi sekreterler polikliniklerde çalıştırılacak. Kliniklerde doktorların yanında çalışacak bu personeller, hasta ile ilgili evrak işlerini yaparak doktorun direktifleri ile iş takibi yapacak sisteme hasta ile ilgili bilgileri girecek. Kliniklerde çalışacak olmaları nedeniyle bu personellerin mesai yapması beklenmiyor. Bu nedenle ek mesai almaları zor. Bu nedenle personellerin ortalama 10 bin lira maaş alması bekleniyor. 2023 Ocak ayında gelecek zamla maaşın 12 bin lira civarına çıkması bekleniyor.

Sizce bu maaş yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek tıbbi sekreterler ve ilana başvuracaklar bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maaş 10000 olacakmış ta mesaide yokmuş yahu ben 5 yıl geç ataniyorum diye suç mu işlemiş oluyorum yeni atananlara nöbet yok diye yazan kişi bu mesleğe hakaret etmektedir bu mesleği ayaklar altına aldınız yüzlerce gencin umudunu kirdiniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu saçma degerlendirmeyi kim yapıyor daha önce sekreter olanlar acilde vs mesai yapacakken yeni alınanlar neden poliklinikte olacakmış ta mesai yapmayacakmiş üstelik maaşlar zaten şuan net 10500 gibi bı rakam