THY, Yurt İçi En Ucuz ve En Pahalı Uçak Bileti Fiyatını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY, Yurt İçi En Ucuz ve En Pahalı Uçak Bileti Fiyatını Açıkladı

Son dakika haberi: THY'den yapılan açıklamada yurt içi uçuşlarda en ucuz ve en pahalı biletin fiyatına yer verildi.

Yaşam 8 Ekim 2022 21:16 0
THY, Yurt İçi En Ucuz ve En Pahalı Uçak Bileti Fiyatını Açıkladı

En ucuz ve en pahalı uçak bileti açıklandı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bir son dakika açıklamasında bulundu. Bolat açıklamasında Türk Hava Yollarının 2003 senesinden bu yana her sene sürekli olarak yüzde 10 ile 12 arasında kar ederek büyüdüğünü söyledi ve "Bu çok önemli performans göstergesi. Geçmişteki yönetim kadroları hakikate doğru stratejiler koymuşlar. Avrupa'da en fazla yolcu taşıyan havayoluyuz, Avrupa'da bir numarayız. THY 575 destinasyona ulaşıyor" ifadelerini kullandı.

EN İŞLEK HAVALİMANI OLDU

THY'nin en uzun bağlantısının 30 saat sürdüğünü , Avrupa'daki noktalara 6 saatte bağlandığını söyleyen Bolat, "Bu bağlantı kuvvetliliği bizim için en önemli parametre. Yolculara en güzel seçeneği sunuyoruz." dedi ve şu şekilde açıklamasına devam etti:

"İGA'da şuan 120 iniş kalkış yapıyoruz ve bunu 3 pistle yapıyoruz. Bu ne sağlıyor bize? Bizim büyümemize imkan sağlıyor. Biz şu anda 4 saate 65 yere ulaşıyoruz. Şu an İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en işlek havalimanı oldu. Amerika'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 1 milyon kişi. Biz bu sene 2 milyonu nasıl yakalayabiliriz. Bunun üzerinde çalışıyoruz."

EN UCUZ VE EN PAHALI BİLET

Bolat yurt içinde en ucuz ve en pahalı uçak biletlerine değindi ve fiyatları şu şekilde açıkladı: "Yurtiçinde en pahalı biletimiz 1150 liradır. Van'dan İstanbul'a otobüs bileti 800 lira civarında. Yedi, içti dersek 1100'ü çok rahat geçiyor. Doğu'daki yolcularımız otobüsü düşünmüyor, THY'den bilet alalım diye düşünüyor. Bir zararımız görünmüyor. Bu fiyatlarla İstanbul-Tiflis fiyatı 5000 lira. İstanbul-Tahran 250 dolar. Aslında iç hatlarda yatırım yapıyoruz."

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç