THY yüksek maaşla pilot alımı yapacak: Tecrübe şartı yok! (Türk Hava Yolları kariyer başvurusu 2023)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY yüksek maaşla pilot alımı yapacak: Tecrübe şartı yok! (Türk Hava Yolları kariyer başvurusu 2023)

THY tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 20 uçaklık bir anlaşma imzalandığı ve pilot alımlarının başladığına yer verildi.

İş İlanları 23 Mayıs 2023 12:52 0
THY yüksek maaşla pilot alımı yapacak: Tecrübe şartı yok! (Türk Hava Yolları kariyer başvurusu 2023)

THY ile UTSAŞ arasında 20 uçaklık bir anlaşma yapıldı. Pilot alımı yapılacak.

Türk Hava Yolları'nın yüzde 100 iştiraki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. (TAFA- Turkish Airlines Flight Academy) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında bir anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşma ile birlikte 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı için imza atıldı.

Markanın 10 yıllık stratejik planına göre filo kapasitesinin 2 kat artacağı bildirilirken bu kapasite artışı yükske sayıda pilot ihtiyacını ortaya çıkaracak. THY'nin 2033 yılına kadar 11 binden fazla pilot ihtiyacı olacağına yer verildi.

Düzenlenen törende açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Şu an TAFA'nın yıllık yeni öğrenci kontenjanı 200 kişi; bu sayıyı ilk etapta 300'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bizim gelecek 10 yıllık planlarımız arasında pilot ihtiyacımız yıllık ortalama bin kişi. Bu açığı kapatmak için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca dünyada da pilot açığı olacağını düşünüyoruz. Yılda 2 bin pilot yetiştirirsek bini Türk Hava Yolları'nda diğerleri de başka ülkelerde istihdam edilebilir. Hedeflerimizi gerçekleştirebilirsek Türkiye pilot yetiştirme üzerine dünyada marka olabilir" ifadelerini kullandı.

Söz konusu programda Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil de açıklama yaptı ve açıklamasında, "TUSAŞ olarak uzun süredir dünyanın önde gelen firmalarıyla yapısal alandaki deneyimimiz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Pilot eğitimi için özgün olarak tasarlayıp ürettiğimiz yeni nesil eğitim uçağımız HÜRKUŞ  ile yakın zamanda uçuşuna şahitlik ettiğimiz jet motorlu eğitim uçağımız HÜRJET ile edindiğimiz tecrübelerin ardından bu kez sivil pilotları yetiştirmek amacıyla TAFA (Turkish Airlines Flight Academy) ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Türk Hava Yolları'nın pilot eğitimlerini karşılayacak, muadillerine göre üstün performans ve uçuş kalitesine sahip, bu yetkinliklerde en son teknoloji aviyonik sistemlerle donatılmış, uzun ömürlü eğitim uçaklarını yerli ve milli imkanlarımızla tesislerimizde üreteceğiz. Uçakların Türk Hava Yolları envanterine katılması ile birlikte bu hususta da dışa bağımlılığımızı önemli ölçüde azaltmış olacağız. Bugün Türk havacılığını her alanda dünya ile yarışır hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dünyanın yolcu taşımacılığında önde gelen şirketi olan Türk Hava Yolları ile attığımız bu önemli adımın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

PİLOT ALIMI

THY, anlaşmanın imzalanmasının ardından pilot alımına hız verdi. Yayınlanan duyuruda tecrübesiz kişiler arasından yetiştirilmek üzere pilot alınacağına yer verildi. Pilot alımı şartları şu şekilde:

  T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,

•  En az lisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak,
 *Yurt dışı üniversitelerden mezun olan adaylardan YÖK denklik belgesi istenmektedir.

•  01.01.1993 tarihinden sonra doğmuş olmak,

•  Boy uzunluğunun 160 cm’den kısa, 195 cm’den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,

•  Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,

•  Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,

•  Daha önce THY AO veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak,

•  Daha önce THY AO ve THY AO‘ nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmış olmamak.

Yabancı Dil (İngilizce) Koşulu

•  Başvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek, 

                TOEFL (IBT)                                                       : 60 (speaking : min.18)

                IELTS (Akademik veya Genel)                      : 6 (speaking : min.6)

                PTE (Akademik)                                              : 46 (speaking : min.46)

İlana başvuran ve dil belgesini başvuru aşamasında temin edemeyen adaylara, THY AO tarafından yapılacak dil sınavında başarılı olmaları koşuluyla, kurul mülakatı süreci öncesine kadar dil belgesini tamamlamaları için süre tanınacaktır. TOEFL Home Edition ve IELTS Online sınavları kabul edilmemektedir.

Sağlık Koşulları

Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adayların, işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından kendi imkanları ile sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve alınan raporu THY AO İş Sağlığı Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir. SHGM yetkili kurumdan alınmış olumlu rapor olsa bile, THY A.O kendi iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.)

BAŞVURU NASIL YAPILACAK*

THY personel alımı başvurusu THY kariyer sayfası üzerinden, "https://careers.turkishairlines.com/tr-TR/" adresinden alınıyor. Kadın erkek adaylar bu sayfada >>> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç