THY Personel ve İşçi Alımı Yapacak 2022 (Pilot, Kabin Memuru, Yer Hizmetleri)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY Personel ve İşçi Alımı Yapacak 2022 (Pilot, Kabin Memuru, Yer Hizmetleri)

Türk Hava Yolları bünyesinde personel eksikliği olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı , süreçlerin hızlandırıldığını söyledi.

İş İlanları 26 Tem 2022 13:18 4
THY Personel ve İşçi Alımı Yapacak 2022 (Pilot, Kabin Memuru, Yer Hizmetleri)

THY 'ye pilot ve hostes alımı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanlarında personel sıkıntısı yaşandığını söyledi. 

Açıklamasında yerli otomobilin fiyatı sorusunu yarıda kesen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onları bana hemen sorarsan bu doğru olmaz. TOGG'un üretim süreci devam ediyor. İnşallah yani hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp ondan sonra da keyfini beraberce tatmak." dedi.

2023 seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 seçimlerini bu zamana kadar girip galip çıktığımız tüm seçimlerden daha önemli görüyoruz. Biz millete hizmet için tabii rakip olmayınca kendimizle yarışıyoruz. Bu seçimi de bir dönüm noktası olarak görüyoruz, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasının devamı için bunu bir dönüm noktası olarak telakki ediyoruz. Seçimlerin kazası, telafisi olmaz. Sen ben değil, bütün bir ülke kaybeder. AK Parti'nin kazanması, Türkiye'nin kazanması demektir. Son 20 yılda 100 yılın işini 20 yıla sığdırdık ve kazanan işte az önce örneklerini verdiğim Türkiye oldu, vatandaşımız oldu." ifadelerini kullandı.

HAVALİMANI SAYISI 58'E ÇIKTI

AK Parti göreve geldiğinde ülkede 26 havalimanı olduğunu, şimdi ise 32 havalimanı yapılacak sayının 58'e yükseltildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani Türkiye'de havalimanımızın olmadığı yer kalmadı. Yani bu sayı 58'e filan çıkınca bu ne demektir? Yani gittiğiniz her ilde havalimanından evinize yarım saatte, bilemedin 45 dakikada gidebilirsin demektir. Şimdi işte en son biliyorsunuz Rize-Artvin Havalimanı'nı açtık denizin üzerinde. Bu, hem Artvin'in işini kolaylaştırdı hem Rize'nin işi daha kolay hale geldi. Bundan önce Rize nereyi kullanıyordu? Trabzon'u kullanıyordu. Şimdi tabii muhteşem bir havalimanı yapıldı. Çok modern bir havalimanı yapıldı." ifadelerini kullandı.

"PERSONEL SIKINTISI VAR"

Havalimanlarında personel sıkıntısı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi tabii pilot yetiştiriyor Türk Hava Yolları süratle. İnşallah bu pilotların yetişmesiyle birlikte bir taraftan da uçak kiralama veya satın alma noktasında bazı adımlar atılacak ama şu anda bizim en çok sevindiğimiz yani denizin üzerinde dünyada 5 tane havalimanı var. Bunun birisi Ordu-Giresun, birisi de Rize-Artvin Havalimanı. Ve bütün bunların ötesinde biz göreve geldiğimizde yani Binali Bey, Ulaştırma Bakanı olduğu zaman 6 bin 100 kilometre kara yolu vardı ama şu anda 28 bin kilometre bölünmüş kara yolumuz var. Bunların içinde tabii otobanlar, otoyollar var, vesaire böyle bir konuma geldik." dedi.

THY bünyesinde kabin memuru, pilot ve personel eksikliği olduğu, bunun yakın zamanda yayınlanacak ilanlarla tamamlanacağı açıklandı.

MEZUNİYET

Pilot alımı en az ön lisans mezunlarından,

Kabin memuru en az lise mezunlarından,

İşçi alımları en az ilkokul mezunları arasından yapılacak. İlanlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapacagiz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şaka miiii😂😂😂😁
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Pilota önlisans yazmış 😂
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl başvuru yapacaz