THY Kadın Erkek 1300 Personel Alımı Yapacak (Kabin Memuru, Pilot, İşçi, Personel)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY Kadın Erkek 1300 Personel Alımı Yapacak (Kabin Memuru, Pilot, İşçi, Personel)

Türk Hava Yolları tarafından bir açıklama yapıldı ve 1000 kabin memuru, 200 pilot ve 100 diğer personel olmak üzere 1300 personel alınacağına yer verildi.

Finans Magazin 14 Nisan 2022 08:26 4
THY Kadın Erkek 1300 Personel Alımı Yapacak (Kabin Memuru, Pilot, İşçi, Personel)

Son dakika : THY, 1300 personel alımı yapacağını açıkladı. Şu anda THYAO'da 27 bin 860 , iştiraki şirketlerde ise 35 bin 368 olmak üzere toplamda 63 bin 228 personel çalışıyor. Açıklamada 12 bin 113 kabin personeli ile 5 bin 643 pilotun THY bünyesinde istihdam edildiğine yer verildi.


Türk Hava Yolları tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat tarafından yapılan açıklamada , pandemi sürecine girildikten sonra THY'nin yalnızca pandeminin ilk senesinde kar açıklamadığını, kargo, teknik ve yolcu taşımanın bu konuda bir birini destekleyen bir yapısı olduğunu söyledi. Bazı dönemlerde kargonun performansının düşük kaldığını , bunu yolcu taşımanın desteklediğini söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı, geçen sene kargodan elde edilen kar ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Geçen yıl da kargonun gücüyle 1.5 milyar dolar kar ettik. Karın büyük kısmı kargodan" ifadelerini kullandı.


THY'NİN YENİ DÖNEM HEDEFLERİ

Türk Hava Yolları'nın yeni dönem hedefleri hakkında da konuşan Bolat, hem büyüme elde eden hem de kar eden şirket İGA'nın çift haneli şekilde büyüyeceğini söyledi ve "Türkiye'de, dünyada, Uzak Doğu'da, Güney Amerika'da büyüyeceğiz. Hizmet İhracatçıları Birliği olarak, eğitim ve sağlık turizmini hedefleyerek Güney Amerika'ya gideceğiz. THY'nin ülke müdürleri de bu konuda ihracatçıya yardımcı olabileceklerdir. Kendimize ait 70 uçağımızla Rus turist taşımaya talibiz. Charter. 3 milyon yolcu hedefliyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor." dedi.


ANADOLUJET DE BÜYÜYYOR

Anadolı Jet hakkında da bilgi veren Bolat, "AnadoluJet'i büyütüyoruz. AnadoluJet'in Avrupa'ya uçmasını teşvik edeceğiz. Türkiye ve globalde daha da büyümesini sağlayacağız. Boeing 777'lerimizden 10 tanesini kargo uçağına dönüştüreceğiz. İhracatçılarımıza ek kapasiteler yaratacağız. İhracatı çok önemsiyoruz." dedi.


Turkish Cargo için yabancı ortak düşündüklerini söyleyen Bolat, dünya pazarında şirketi büyütecek, öne çıkaracak ortaklıklara daima açık olduklarını söyledi.


1300'DEN FAZLA PERSONEL ALIMI

THY'ye yeni dönemde personel alımlarının artacağını söyleyen Bolat, 1000 civarında kabin memuru, 200 civarında da pilot alımı yapacaklarını , 100 civarında da diğer bölümlere ayrılacağını ve toplamda 1300 personel alımı yapılacağına yer verildi.


MAAŞLARA YÜZDE 85 ZAM YAPILDI

2022 yılı başında personel maaşlarına yüzde 85'lik bir zam yaptıklarını , her 6 ayda enflasyon oranında da zam yaptıklarını söyleyen Bolat, genellikle zammın enflasyonu geçtiğini söyledi ve "Motto'muz, şirket kazandıkca yatırıma ve çalışanlarına ağırlık verecek" dedi. Bolat, "Göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022'nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019'un rakamlarını yakalamaya başladık. Aslında bu yıl, 2019'un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.


İLANLAR

THY'nin personel alımı ilanları yayınlandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı  TIKLAYIN


Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu haber eksik haberdir. Asıl merak edilen sonuç haber içeriğinde yoktur.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şartlar ne
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şartlar ne başvuru nezaman
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne zaman olcak onu da yazsaydınız