THY Başkanı, THYAO Hissesinde Hedef Fiyatı Açıkladı: İşte Hisse Yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY Başkanı, THYAO Hissesinde Hedef Fiyatı Açıkladı: İşte Hisse Yorumları

THY İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat yaptığı son dakika açıklamasında THYAO hissesinin hedef fiyatını duyurdu.

Borsa 12 Ağu 2022 11:39 0
THY Başkanı, THYAO Hissesinde Hedef Fiyatı Açıkladı: İşte Hisse Yorumları

THY Hisse fiyatı hedefini açıkladı.

Borsada yatırımcıların ilgisinin her zaman fazla olduğu hisselerin başında Türk Hava Yolları'nın hissesi geliyor. İnternet üzerinden en çok araştırılan konu da bu durum oluyor. Yatırımcılar, THYAO kodu ile Borsada işlem gören Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı hissesinin hedef fiyatını araştırıyor.

Konu ile ilgili açıklama Türk Hava Yolları'ndan geldi. THY İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat yaptığı açıklamada THYAO hissesinde hedef fiyatı duyurdu. Bolat açıklamasında şirketin halka açık bir şirket olduğunu, yolcu sayısındaki yükselişle birlikte zirve yılı olan 2019'un aynı dönemine göre ilk 6 ayda yüzde 12'nin üzerinde kapasite artışı gerçekleştirdiğini söyledi. Doluluk oranlarının 2019 yılına , yani pandemi öncesine döndüğünü söyleyen Bolat, Haziran döneminde 2019 yılına göre uluslararası direkt yolcu artışının yüzde 39 seviyesinde olduğunu, Temmuz ayında yüzde 44 olduğunu söyledi. 

Kargo faaliyetlerindeki artışla birlikte 2. çeyrekte toplam gelirin, 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 43 arttığını ve 4.5 milyar dolara çıktığını söyledi. Akaryakıtta artan maliyetlere rağmen THY'nin ilk 6 ayda 737 milyon dolarlık net kar elde ettiğini söyleyen Bolat, Yılın ilk yarısında yolcu gelirlerinin 5.4 milyar dolar, kargo gelirlerinin ise 2.5 kat artarak 2 milyar dolara kadar çıktığını söyledi. 

THYAO HİSSESİ

THY hissesinin dolar bazında yüzde 116, TL bazında ise yüzde 190 arttığını söyleyen Bolat, hisse fiyatının en az 6 dolar olmasını beklediklerini söyledi. Bolat, 2016 yılındaki terör eylemleri ve 2020 yılındaki pandemi dışında THY'nin sürekli kar eden bir şirket olduğunu söyledi. Bolat yabancı yatırımcı oranını yüzde 40'a çıkarma hedefleri olduğunu söyledi.

THYAO HİSSESİ ŞİMDİ NE KADAR?

THYAO güncel hisse fiyatı şu şekilde:

Dolar bazında ise şimdi hisse 3.50 dolar. Bolat'ın açıklaması ise 6 dolar hedefi.

Sizce olur mu? Siz de aşağıdaki yorum kısmındn bu konudaki yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisse, döviz ve emtialar, kripto paralar konusunda hehrangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç