THY 17 Bin TL Maaşla 3100 İşçi ve Personel Alımı Yapacak 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY 17 Bin TL Maaşla 3100 İşçi ve Personel Alımı Yapacak 2022

Türk Hava Yolları tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. THY İcra Kurulu Başkanı Bolat yaptığı açıklamada 3100 personel alınacağını söyledi.

İş İlanları 12 Ağu 2022 11:11 14
THY 17 Bin TL Maaşla 3100 İşçi ve Personel Alımı Yapacak 2022

THY 17 bin TL maaşla personel alımı yapacak. 

Türk Hava Yolları  İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bir son dakika açıklamasında bulundu. Bolat yaptığı açıklamada THY'ye yapılacak personel alımına değindi.  Türkiye Gazetesi'nden Canan Eraslan'a konuşan  Bolat yaptığı açıklamada yeni dönem personel alımlarına değindi ve personellere verilecek maaş konusunda bilgi verdi. 

THY'nin filosunda gelinen son durumu açıklayan Bolat,  "THY, 2020 ve 2021 yıllarında network taşıyıcıları arasında Avrupa'da en çok uçuş gerçekleştiren ve en çok kapasite sunan hava yolu olmuştur. 8 Ağustos 2022 itibarıyla ortalama 1206 günlük uçuş sayısı ile network taşıyıcıları arasında 1. sırada yer alıyoruz. Avrupa'daki aksaklıklar sebebiyle iptaller yaşıyoruz evet ama ortaklığımızın uçuş iptalleri Avrupa ortalamasının çok altında. Avrupalı hava yollarının 2019'un kapasitesinin yüzde 81'ine, global hava yollarının ise ancak yüzde 65'ine ulaştığı bu dönemde farkımızı ortaya koyuyor ve 2019'un yüzde 22 üzerine çıkıyoruz" dedi.

25 uçağın turizme ayrıldığını söyleyen Bolat,  "Ülkemize transit uçuşla gelen yabancılara 'gel, kısa süre de olsa İstanbul'da yaşa' diyoruz. Hiçbir ek ücret istemiyoruz. Bir gece konaklatıyoruz. Yeter ki bir görsün, daha uzun zaman ayırması  gerektiğini görsün istiyoruz. 21'inde Van'a gideceğiz. İlk kez İstanbul dışında yönetim kurulu toplantımızı yapacağız. İlk il Van olacak. Ardından Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Hatay diye devam edeceğiz. Değerlerimizi tanıtacağız. Güneş-deniz turizminde herkes tanıyor ama kültürel değerlerimizi bilmiyorlar. İnanç turizmimizdeki güçlü yönleri, kültürlerin bir arada yaşadığı Mardin'i tanımıyorlar. Erzurum'u sadece kış turizmiyle tanıyorlar. Bunları değiştireceğiz" dedi. 

PERSONEL ALIMI İLANI

THY Başkanı yaptığı açıklamada personel alımına da değindi.  "Önemli yatırım yapıyoruz." diyen Bolat, yakın zamanda yapılacak personel alımları konusunda, "700 pilot alımı için ilana çıkacağız. Pilotlarımızı yetiştirip sektöre kazandırıyoruz. Diğer alanlarımıza da insan kaynağını büyütüyoruz. Bu yıl ana markamız THY'ye ilk 6 ayda 963 yeni arkadaşımız katıldı. Sayıyı 2.600'ün üzerine çıkaracağız. Uçak bakımda 500 arkadaşımız daha katılacak. Bizde ilk işe başlayan 17 bin lira alıyor"  ifadelerini kullandı.

İlanlar gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hiçbirşey göründüğü gibi değil... Çalışan birine sorun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benide düşün benide
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Benide işe alın hiç pişman olmazsınız
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nereden başvuru yapılır arkadaşlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
THY benide işe alın