THY 1000 pilot alımı yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY 1000 pilot alımı yapacak

THY'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada pilot olmak isteyenlere iyi haber verildi. Açıklamada ilk aşamada 1000 kişi, daha sonra yılda 2 bin kişinin pilot eğitimine alınacağına yer verildi.

İş İlanları 17 Mayıs 2023 10:59 5
THY 1000 pilot alımı yapacak

Pilot olmak isteyenlere iyi haber: 2 bin kişi alınacak.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bir son dakika açıklamasında bulundu. Bolat yaptığı açıklamada yılda 200 kişiye pilot eğitimi verebildiklerini, bunu 2 bine çıkaracaklarını söyledi. Sektörün pilot eksiğinin ciddi seviyelere vardığını söyleyen Bolat, TAFA'nın yıllık yeni öğrenci kontenjanının 200 kişi olduğunu, bunun ilk aşamada 300'e, daha sonra da kademeli olarak 1000'e çıkaracaklarını söyledi.

Bolat yaptığı açıklamada, "Turkish Airlines Aviation Academy TAFA’nın yıllık yeni öğrenci kontenjanı 200 kişi. Bunu ilk etapta 300’e çıkaracağız. Ülkemizdeki diğer uçuş okullarının kapasitesi de yaklaşık 200. Bizim gelecek 10 yıllık hedeflerimiz için pilot ihtiyacımız yılda ortalama 1000. Bu açığı kapatmak için biz yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca dünyada da pilot açığı olacak, yılda 2000 bin pilot yetiştirsek 1000 tanesi THY’de diğerleri de başka ülkelerde istihdam edilir. Ve Türkiye pilot yetiştirme üzerine dünyada marka olabilir" dedi ve burada en önemli konunun uçak tedariki olduğunu söyleyerek, "Şimdi verilen siparişlerin tahmini teslim tarihleri 3-4 sene sonrasından başlıyor. Geçtiğimiz günlerde TAFA, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile 10 kesin 10 opsiyonlu olmak üzere 20 eğitim uçağının ülkemizde üretilmesi için anlaşma imzaladı” dedi,

Bolat açıklamasının devamında ise, “2 milyon Amerikalı turisti İstanbul’a taşımayı hedefliyoruz. Geçen yıl bir milyon Amerikan turist gelmişti. Geçen sene kapalı olan Çin’de de uluslararası seyahatler başladı, bu rotalara da yoğunlaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

PİLOTLAR NE KADAR MAAŞ ALIYOR? İŞTE PİLOT MAAŞI 2023

Pilotlar 2023 yılı verilerine göre ortalama 90 bin lira civarında maaş almaktadır.

PİLOTLUK EĞİTİMİ İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILABİLİR?

Pilot alımları THY tarafından her sene yapılmaktadır. Şimdi yılda 200 pilotu eğitime alan THY, yakın zamanda yayınlayacağı ilan ile 300, daha sonra da kademeli şekilde 1000 aday alarak pilot yetiştirecek. Başvurular başladığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
DUNYA TURKIYEMI YENI KESFETTI... YERLESEN TURIST GELECEK.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
ikitane oğlum var biri ünüversiteyi bitirdi biri lise ikiside basvuru yapabilirmi
Ziyaretçi 11 Ay Önce
haber verirmisiniz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
ne zaman başvuru yapabiliriz pilot icin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
nasıl başvuru yapabilirim yapamıyorum