THY 1000 Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

THY 1000 Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Açıklandı

Türk Hava Yolları tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 1000 kabin memuru alımında başvuru şartlarına ilişkin detaylar paylaşıldı.

Finans Magazin 23 Nisan 2022 12:53 0
THY 1000 Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Açıklandı

THY 1000 kabin memuru alımı yapacak. Başvurular henüz başlamadı ama şartlar açıklandı. Peki ilana kimler başvuru yapabilecek?

 

Türk Hava Yolları tarafından bir açıklama yapılmış ve 2022 yılında 1000 kabin memuru alımı yapılacağına yer verilmişti. İlan tarihi henüz belli değil ancak bir son dakika açıklaması yapıldı ve bu sene yapılacaka kabin memuru alımında hangi başvuru şartlarının aranacağına yer verildi. Aslına bakacak olursak şartların şimdiden açıklanması birçok adayı faydasına olacak. Adaylar , istenen şartlara uygun olup olmadığına bakabilecek ve taşımadığı şartlar için şimdiden hazırlıklara başlayacak. Bunlardan en önemlisi kabin memurluğunda yabancı dil şartı.

1000 PERSONEL ALINACAK

Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada havayolu şirketi bünyesine 2022 yılında 1000 kabin memuru alımı yapılacağına yer verilmişti. THY'den yapılan açıklamada, 1000 civarında kabin memuru alımı yapılacağına yer verilirken 200 civarında pilot, 100 civarında ise diğer kadro ve pozisyonlara personel alımı yapılacağına yer verildi. 

ŞARTLAR AÇIKLANDI

THY resmi internet sayfasına baktığımızda personel alımı başvurularının henüz başlamadığı , ancak 2022 yılında yapılacak personel alımı için başvuru şartlarına ve alım sürecinde neler yapılacağına dair detayların verildiği görüldü. İşte THY kabin memurunda istenecek başvuru şartları:

Mezuniyet Şartı: Mezuniyet şartı ile ilgili yapılan açıklamada personel alımlarının genellikle en az ön lisans mezunları arasından yapıldığına , ancak lise mezunlarından da artık alım yapıldığına yer verildi. Söz konusu açıklamada, "Operasyonel ihtiyaçlara istinaden belirlenen ilan kriterlerinde mezuniyet şartı genellikle en az yüksekokul olarak belirtilmekle birlikte zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul edilmektedir." denildi.

Boy Kilo Şartı: Kabin memuru alımında istenen boy şartı ise şu şekilde açıklandı: "Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boylarının 160 ile 180 cm aralığında, erkek adayların boylarının 170 ile 190 cm aralığında olması gerekmektedir. Kilo değerlendirmesi ise boy-kilo endeksine göre yapılmaktadır." 

 

Üniformayı Giydiğinizde...: Alınacak personellerin vücutlarında olmaması gerekenlerle ilgili , "Türk Hava Yolları kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir." denildi. Dövme olan ve sildirecek kişilerin süreç tamamlanana kadar silme işlemini yapması gerekmektedir. 

 

Sicil Kaydı Olmamalı: Başvuru yapacak adayların sicil kaydının olmaması gerekmektedir. 

Dil Şartı: Bilindiği üzere kabin memuru alımındaki en önemli şart dil şartıdır. THY'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Kabin memuru adaylarının öncelikle hizmet sektörü tecrübesine veya yukarıda bahsedildiği gibi havacılık sektörüne uygun kişilik özelliklerine sahip olmaları beklenmektedir. Uçuş gerçekleştirilen noktalar ve bağlantılı uçuşlarımız göz önünde bulundurulduğunda adayların iyi derecede İngilizce bilmeleri olmazsa olmazdır. İkinci yabancı dil bilmek de tercih sebebidir." denildi.

 

İLAN

Personel alımı ilanının ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak ilanın Haziran Temmuz civarında gelmesi ve başvuruların bu tairhlerde alınması bekleniyor. Finans7.com olarak süreci anbean takip ediyoruz. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç