Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye Getirilecek.
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye Getirilecek.

İkinci Tosuncuk vakası olarak bilinen Thodex vurgununda Faruk Fatih Özer yakalandı. Ülkeye getirilmesi için çalışma başlatıldı.

Kripto Paralar 31 Ağu 2022 11:49 1
Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye Getirilecek.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye getirilecek.

Dün bir son dakika haberi geldi ve Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Arnavutluk polisi tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. 300 milyon liradan fazla para ile yurt dışına kaçan Özer yakalandı ve iade edilmesi için işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

İkinci Tosuncuk vakası olarak bilinen kripto vurgununda Özer'in Türkiye'ye getirilmesi için bir ekip görevlendirildiği öğrenildi. 

MAĞDURLAR PARASINI SADECE TEK İHTİMALDE ALABİLİR

Mağdurlar ise paralarını geri alıp alamayacağını merak ediyor. Bu konu ile ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Avukat Kerem Olcayto, “Yakalanan şahıs bu aldığı paralarla ilgili hala mevcutta elindeyse bu paralar veya bir şekilde tespit edilirse hesaplarından ya da yurt dışında bağlantılı yatırdığı kişiler bulunursa tabi ki geri alınabilir. Bu tarz durumlarda biliyorsunuz Çiftlik Bank olayındaki gibi kardeşi yakalandı ama herhangi bir şekilde mağdur olan insanlarla ilgili bir sonuç oluşmadı. Mağdurların parayı geri alabilmesi şu kritere bağlı; bu paranın Faruk Özer’in yatırmış olduğu bir hesapta tespit edilebilir olması lazım ve bunun yakalanabilmesi lazım. El konulursa tabi ki dağıtılır. Ama maalesef bu tarz olaylarda biliyorsunuz alınamıyor." ifadelerini kullandı.

Özetle, eğer Özer, çaldığı paraları kendi adına hesapta tutuyorsa ya da kendi adına bir yere yatırdığı espit edilirse mağdurların parası verilir. 

Faruk Fatih Özer'in yakın zamanda Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

THODEX NEDİR?

Thodex, kripto para alımı satımı yapılan bir uygulamaydı. Bu uygulama üzerinden on binlerce kişi kripto para alıp satıyordu.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maalesef eşimde yarırdı adam ortadan kayıp çok zor durumda kaldık üstelik hasta birde oğlum var