TFF Hakemlere Sahip Çıktı: 'Eleştiriler Abartı'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TFF Hakemlere Sahip Çıktı: 'Eleştiriler Abartı'

Son dakika haberi: Hakemlere yapılan eleştirilere yönelik TFF'den bir son dakika açıklaması geldi.

Spor 3 Kasım 2022 18:50 0
TFF Hakemlere Sahip Çıktı: 'Eleştiriler Abartı'

TFF: Hakemlere yapılan eleştiriler çok abartı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'ndan hakemlere gelen eleştirilerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Büyükekçi yaptığı açıklamada hakemlerin son dönemlerde çok eleştirildiğini ve bu eleştirilerin abartı olduğunu söyledi. Yabancı hakem konusuna da değinen Büyükekçi şu ifadeleri kullandı:

YABANCI HAKEM GELECEK Mİ?

"Orta hakemle ilgili yabancı hakem gündemimizde yok, söz konusu değil. Yurt dışında hakemlerimiz bizi başarıyla temsil ediyor. Erasmus'ta nasıl öğrenci değişimi oluyor, bazı ülkelerle, bazı maçlar için hakem değişimi olabilir. Onlar da kabul ederse. O da elit hakemler olacak. Ama şu an bir gelişme yok.

VAR hakemi sayısını 12'den yukarıya çıkarmak istiyoruz. Haftada 18 maç var. Sayıyı tamamlayamazsak, belki yabancı VAR hakemi getirebiliriz. Kasım veya aralık ayındaki sonuçlara bağlı. Belki VAR için yabancı hakem getirebiliriz. Sayıdan çok, kalitesi yüksek VAR hakemi lazım"

HAKEMLERE YAPILAN ELEŞTİRİLER AĞIR

Büyükekşi açıklamasının devamında hakemlere yapılan eleştirilere değindi ve "İngiltere Premier Lig CEO'su ile görüştük, maçtan önce veya sonra kulüp başkanlarının hakemler hakkında konuşup konuşmadığını sorduk. 'Hayır, bu bizim lugatımızda yok' dedi. Teknik direktörlerin de konuşması halinde ağır cezalar alacağını söyledi. Ama bizde yenilen, hakemi günah keçisi yapıyor. Görüyoruz, bazı teknik direktörler de hata yapıyor. Futbolcular on pozisyondan birini atabiliyor. Bu onların kötü olduğu anlamına gelmez, başka sıkıntısı vardır. Hakemler için de bu geçerli. Cumhurbaşkanımız da bu yönde uyardı. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz, tüm liglerimiz için bunu düşünüyoruz. Her kaybeden 'Hakem bizi doğradı' diyor. Bu kültürümüzü değiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç