Tesla kullananlar dikkat: Ölümcül kazaya neden olan hata çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tesla kullananlar dikkat: Ölümcül kazaya neden olan hata çıktı

Tesla kullananlar dikkat: 2.08 milyon civarında aracın geri çağrılacağı bildirildi. İşte geri çağrılan araçlar ile ilgili son bilgiler.

Taşıt 13 Ara 2023 0
Tesla kullananlar dikkat: Ölümcül kazaya neden olan hata çıktı

Tesla kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması: 2 milyon araç geri çağrılacak.

Tesla model araçlarda sorun çıktı. Arabayı kullanan herkesi ilgilendiren son dakika açılamasında 2.08 milyon civarında aracın geri çağrılacağı bildirilirken araçlardaki arızanın ölümcül sonuçlara yol açabileceği, bu neden le araçların geri çağrıldığı bildirildi.

Dünyanın en büyük elektrikli otomotiv şirketlerinden olan Tesla'ya bir uyarı gitti. Gelen uyarıda Amerika Birleşik Devletleri Milli Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin ikazına yer verildi.

NEDEN GERİ ÇAĞIRDI

Söz konusu ikazda Tesla oto pilot arızasının olduğu ve bunun düzeltilmesi gerektiğine yer verildi. Söz konusu sorun nedeniyle 2 milyondan fazla otomobilin geri çağrılacağı bildirildi.

Tesla 2023 yılı içinde 2. defa oto pilot sistemi nedeniyle geri çağırma işlemi yaptı.

HANGİ ARAÇLAR GERİ ÇAĞRILDI?

NHTSA tarafından konu ile ilgili yayınlanan duyuruya baktığımızda şirketin güncellemeyi çözüm olarak Model S, Model X, Model 3 ve Model Y gibi belirli modellerde sunacağını bildirdi.

Tesla'nın oto pilot sisteminin birtakımı ölümcül olmak üzere yüzlerce kazaya karışmasından sonra artan denetimle karşı karşıya kalmıştı.

BİDEN DÖNEMİNDE DENETİMLER ÇOK ARTTI

Söz konusu kurum, 50'den fazla kazaya yönelik soruşturma açtı. Özellikle ABD Başkanlığına Joe Biden'in gelmesi sonrası Tesla'ya yönelik soruşturmalar oldukça arttı.

Söz konusu araçların geri çağrılması sonrası Tesla kullananlar, oto pilottaki düzenleme için araçlarını götürmeye başladı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç