Terra Luna Yuva Yıkıyor: Böyle Düşüş Görülmedi İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Terra Luna Yuva Yıkıyor: Böyle Düşüş Görülmedi İşte Nedeni

Terra Luna kripto parasında ciddi bir düşüş meydana geldi. Yaşanan düşüş büyük tepki çekti. İşte nedeni.

Kripto Paralar 11 Mayıs 2022 00:04 0
Terra Luna Yuva Yıkıyor: Böyle Düşüş Görülmedi İşte Nedeni

Yuva yıkan Coin: LUNA

Bugün bir kriptor para var ki yatırımcısına saç baş yoldurttu. Geçtiğimiz ayların en popüler kripto paralarından olan ve kısa sürede gerçekleşen sert yükselişi ile tüm gözleri üzerine çeviren Terra Luna adlı kripto parada son saatlerde öyle bir düşüş yaşandı ki yatırımcısına saç baş yoldurttu.

EN YÜKSEK KAÇ TL OLMUŞTU?

5 Nisan 2022 günü , yani bundna 36 gün önce Terra Luna adlı kripto para en yüksek seviyesine kadar gelmişti. Bin 709 lira seviyesine kadar çıkan Terra Luna Coin'de bu yükseliş dikkatleri çekmiş ve birçok yatırımcı söz konusu kripto paraya yatırım yapmaya başladı.

ÇAKILDI: İŞTE NEDENLERİ

Ancak bu coin kısa süre içinde büyü kdeğer kaybetti. Gelen son dakika bilgilerine göre Terra Luna adlı kripto para bugün yüzde 94 oranında değer kaybetti . Kripto paralardaki düşüşün nedeni Fed faiz kararı ve ABD'den gelen yüksek enfalsyon verileri olarak açıklandı. Bu verilerden sonra büyük kripto paraların hepsinde düşüş yaşanırken Terra Luna'da bu düşüş biraz fazla oldu. 

Bugüne 340 lira seviyesinden başlayan Terra Luna, kısa süre içinde hızlı şekilde düşmeye başladı. Grafiğe baktığımızda yaşanan dikey düşüş dikkatleri çekti. Düşüş oranı bir gün içinde yüzde 95'e geldi. Yaşanan bu düşüşle Terra Luna yüzde 94 değer kaybetti ve 16 lira 50 kuruşa kadar düştü. İşte grafikte yaşanan düşüşün grafiği:

Grafik coinmarketcap sayfasından alınmıştır. 

DÜŞÜŞÜN ASIL NEDENİ: KASITLI YAPILIYOR

"Terra-Luna-UST'ye bugünkü saldırı kasıtlı ve koordineliydi. Tek bir oyuncu tarafından Curve ve Binance'de devasa 285m UST dökümü, ardından Luna'da devasa şortlar ve yüzlerce twitter gönderisi. Saf evreleme. Proje birilerini rahatsız ediyor!"

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Birçok kişi sosyal medya üzerinde yaptıkları paylaşımda bu duruma tepki gösterdi. Sert düşüş SONRASI BAZI PAYLAŞIMLAR ŞU ŞEKİLDE:

Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç