Terra Luna Coin Geleceği: Son Dakika Kurtarma Planı Devreye Sokuldu Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Terra Luna Coin Geleceği: Son Dakika Kurtarma Planı Devreye Sokuldu Ama...

Son dakika haberi: Kripto parada yaşanan çöküş sonrası geliştiricilerin Luna'yı kurtarma planını devreye soktukları aktarıldı.

Kripto Paralar 14 Mayıs 2022 09:34 0
Terra Luna Coin Geleceği: Son Dakika Kurtarma Planı Devreye Sokuldu Ama...

Luna Coin'in geleceği ne olacak? 

Son günlerde tüm dünyanın en büyük gündemlerinden biri kripto paralar oldu. En çok haberi yapılan, en çok gündemde konuşulan ortak konu olan kripto paralarda ciddi kayıplar yaşandı. En çok kayıp ise Terra Luna adlı kripto parada meydana geldi. 

5 NİSAN'DA NE KADARDI?

5 Nisan 2022 günü, yani bundan 40 gün gönce oldukça popüler olan bu kripto para bin 706 TL seviyesine kadar yükselmişti. Bu yükselişi ile birlikte yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Terra Luna, daha sonra kademeli şekilde düşmeye başlamıştı.

ŞİMDİ NE KADAR?

14 Mayıs 2022 günü yani bugün ise Terra Luna adeta çökmüş durumda. Büyük kripto paralar arasına girecekken alt coinler ligine düşen Terra Luna , şu anda 0,002369 TL seviyesine geldi ve yüzde 99.99 oranında değer kaybetmiş oldu. 

BUGÜN BİR KIPIRDANMA OLDU

Bugün gelen son rakamlara göre Luna'da bir kıpırdanma oldu. Sabah en düşük 0.0002594 TL olan Terra Luna, yüzde 4 bin arttı ve 0,1045 TL seviyesine kadar geldi. İşte yaşanan o yükselişin grafiği:

Anlık yükselen kripto para , daha sonra yeniden düştü ve şu sıralar 0,002388 TL seviyesinden işlem görüyor.

KURTARMA PLANI DEVREDE

ABD basınından gelen son dakika bilgileri şu şekilde:

Terra'nın kurucusu Do Kwon, “ Terra ekosistemini canlandırma planını ” açıkladıktan sonra nihayet Twitter'da halka açıldı . Do Kwon, ekibin şu anda Terra ekosistemini kurtarmak için Luna Foundation Guard'ın (LFG) Bitcoin rezervlerini kullanmaya çalıştığını söylüyor. Odak noktası, topluluğu ve geliştiricileri kurtarmaktır.

Do Kwon, kriz sırasında hiçbir LUNA ve UST tokeninin satılmadığını da açıkladı. Terra'nın önceliğinin önce L1'ini korumak olduğunu söylüyor. Ayrıca, durum düzeldiğinde topluluk, merkezi olmayan parayı tartışmak için işbirliği yapmalıdır.

Ekip şu anda topluluğu ve Terra ekosistemindeki geliştiricileri korumak için LFG Bitcoin rezervi üzerinde çalışıyor. Agora ile ilgili öneriler, topluluk için ilerlemek için en iyi adımları sağlamaya devam ediyor. Sadık sahipler ve geliştiriciler, Terra ekosistemine değer ve destek sağlamaya devam edebilmeleri için tazmin edilecek.

“Şu anda de-pegging etkinliği sırasında LFG BTC rezervlerinin kullanımını belgelemek için çalışıyoruz. Ekiplerimiz aynı anda birden fazla görevi üstlendiği için lütfen sabırlı olun.”

23 ÖLÜ

Son günlerde kripto paralarda yaşanan çöküş nedeniyle 1'i Türkiye'den olmak üzere toplamda 23 kişi intihar ederek yaşamına son verdi. Evini, arabasını satıp kripto paralara girenler, tüm birikmiş parasını kripto paralara yatıranlar, yaşanan bu çöküş sonrası dayanamadı ve hayatına son verdi. İlgili habere gitmek için lütfen TIKLAYIN

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com kripto paralar konusunda yatırım vermez. Yatırım tavsiyesi, yatırım uzmanları tarafından ve yatırım danışmanları tarafından verilen bir hizmettir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç