Temassız Ödemede Yeni Dönem: Deri Altına Mikro Çip Yerleştirilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Temassız Ödemede Yeni Dönem: Deri Altına Mikro Çip Yerleştirilecek

İngiltere-Polonya merkezli bir teknoloji şirketi, deri altına monte edilen mikroçip geliştirdi. Bu çip ile artık temassız ödemeler yapılabilecek.

Bilim ve Teknoloji 11 Nisan 2022 12:14 0
Temassız Ödemede Yeni Dönem: Deri Altına Mikro Çip Yerleştirilecek

Artık deri altına işlenecek yeni çip ile birlikte ödemeler temassız şekilde çip ile ödenebilecek.


1998 senesinde ilk defa bir insan üzerine çip kullanıldı. Şimdi ise İngiltere Polonya ortaklığında olan Walletmor adlı firma, ellerin üzerine yerleştirilebilecek yeni çip ile ödemelerin insanlar tarafından elle temassız şekilde yapılabileceğini bildirdi.


İmplant şeklinde 1998 senesinde ilk defa bir çip insan vücuduna takıldı. 2011 yılından bu yana ise İmlant deneyleri devam ediyor. Patrick Paumen isimli bir kişi, dükkanlarda , marketlerde ve restoranlarda aldığı şeyin parasını öderken banka karı ya da telefon kullanmak yerine sol eline monte ettiği çip ile ödemelerini yapıyor. Temassız şekilde yapılan ödemede derinin altına yerleştirilen çipte küçük bir Led ışığı parlıyor ve ödemenin gerçekleştiği görülüyor. Derisinin altına pirinç tanesinden biraz büyük çip yerleştiren bu kişi, ödemelerini bu şekilde yapmaya devam ediyor.


Söz konusu şirketin kurucu ve CEO'su olan Wojtek Paprota, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "İmplant, New York'ta bir kahve, Paris'te bir saç kesimi veya yerel bakkalınız için ödeme yapmak için kullanılabilir" ifadelerini kullandı. Paprota, söz konusu sistemin, temassız ödemenin kabul edildiği her yerde kullanıldığını söylüyor.


Paprota açıklamasının devamında, söz konusu mikroçipin tamamen güvenli olduğunu, yasal onaya sahip olduğunu ve implante edildikten hemen sonra çalışmaya başladığını , ödemelerin buradan yapıldığını sözlerine ekliyor.


PİL ÖMRÜ VAR MI?

Mikro çiplerle ilgili kafalara takılan konu bu oluyor. Vatandaşlar, zaman zaman çiplerin çıkarılıp bataryalarının değiştirilip değiştirilmeyeceğini soruyor. Paprota yaptığı açıklamada, çipin süresiz şekilde çalışacağını ve pil ya da herhangi başka bir güç kaynağı gerektirmeyeceğini söyledi. Şimdiye kadar 500'den fazla çip satan firma, bu satışları daha da arttırmayı hedeflediğini söyledi.


Bu fikir şimdi bize biraz garip gelebilir. Ancak İngiltere'de ve civar ülkelerde yapılan ankette 4 binden fazla kişiye bu soru soruldu. Katılımcıların yüzde 51'lik kesimi bu fikre sıcak baktıklarını söyledi. Söz konusu sistem, bilişim sektörü tarafından nesnelerin internetinin son sürümü olarak adlandırılıyor.


Siz böyle bir çipi vücudunuza yaptırır mıydınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç