Telefona Gelen Bu Mesaja Dikkat: 'Utanmıyor Musun Bu Resmi Çekmeye?'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Telefona Gelen Bu Mesaja Dikkat: 'Utanmıyor Musun Bu Resmi Çekmeye?'

Bir kişi ,telefonuan gelen mesaja inanınca banka bilgilerini kaybetti ve adına kredi çekildi.

Haberler 10 Kasım 2022 23:33 0
Telefona Gelen Bu Mesaja Dikkat: 'Utanmıyor Musun Bu Resmi Çekmeye?'

Her an telefonunuza böyle bir mesaj gelebilir: Dikkat.

Dolandırıcıların son yöntemleri pes artık dedirtti. Gelen son bilgilere göre dolandırıcılar, birçok vatandaşın telefonuna bir mesaj yolladı. Göndeirlen mesajda vatandaşlara ilk defa kullanılan bir tuzak kurulduğu görülüyor. Gönderilen mesajdakki linke tıkladığınızda bilgilerinizin hepsi dolandırıcıların eline geçiyor. Buna kişisel bilgiler ve banka bilgileri de dahil. Söz konusu mesaja baktığımızda dolandırıcıların vatandaşlara , "Utanmıyor musun bana böyle müstehcen şeyler atmaya" mesajını gönderdiği görülüyor.

Kanal D Haber muhabiri Elif Yavuz'un hazırladığı ve KAnal D Ana Haber ekranlarına gelen söz konusu habere göre, dolandırıcılar telefonlara, "Utanmıyor musun bana böyle Müstehcen şeyler atmaya" içerikli meaj gönderiyor. Göndeirlen mesajın sonuna ise bir link ekleniyor. Link sanki fotoğrafın l,inki gibi görünse de bu linke tıkladığınızda ciddi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz. Linkten telefonunuza erişen dolandırıcılar, önce telefon rehberinizi kopyalıyor ve listedeki herkesin telefon numarasını alarak herkese mesaj atıyor.

Sanki arkadaşınızan gelen bir mesajmkış gibi gelen mesaja tıklandığında ise banka bilgileriniz ile rehberiniz dolandırıcıların eline geçiyor. Ele geçirilen kişisel bilgileriniz ise kredi çekilmek için kullanılıyor. Bu konuda uyarı yapan uzmanlar, telefonlara gelen güvensiz linkleri, bilinmeyen numaralardan gelen bağlantıların açılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. 

İşte telefonlara gelen söz konusu mesaj:

MESAJ ARKADAŞINIZDAN DA GELEBİLİR

Söz konusu mesajı eğer bir arkadaşınız açtıysa dolandırıcılar, onun hattı üzerinden onun arkadaşlarına gönderiyor. Böyle mesajlar arkadaşlarınızdan gelince hiç açmayın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç